SEX

Αιμορραγία μετά την σεξουαλική επαφή: Τι μπορεί να συμβαίνει

Αιμορραγία μετά την σεξουαλική επαφή: Τι μπορεί να συμβαίνει

Προφανώς και όταν σου συμβεί, ένα σοκ το παθαίνεις και σε κυριεύει πανικός, αλλά παρακάτω σου έχω κάποιους βασικούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να ηρεμήσεις. 

Εμείς οι γυναίκες μπορεί μετά από μία σεξουαλική επαφή να εντοπίσουμε λίγο αίμα είτε κατά τη διάρκεια της ούρησης, είτε σαν περίοδος. Και αυτό είναι κάτι που μας αγχώνει. Και μας τρομάζει. Αλλά δεν πρέπει.

Φυσικά και θα συμβουλευτείς τον γυναικολόγο σου, αλλά οι ώρες που θα μεσολαβήσουν μέχρι να σε δει, δεν χρειάζεται να περάσουν για σένα βασανιστικά.

- Σου ήρθε νωρίτερα περίοδος: Όσο σταθερός κι αν είναι ο κύκλος σου, ο οργανισμός κάνει ό, τι του καπνίσει. Εξάλλου αστάθεια στην περίοδο για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, έχουν παρατηρήσει σχεδόν όλες οι γυναίκες στη ζωή τους.

- Δεν χρησιμοποίησες λιπαντικό. Η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές κρίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητο.

- Ήσουν εκτός... δράσης για κάποιο καιρό. Ίσως φταίει και το ότι τα προσόντα του παρτενέρ σου πιθανότατα να είναι αρκετά εντυπωσιακά, με αποτέλεσμα να έχεις κάποιον μικρό τραυματισμό.

- Είσα έγκυος. Ποτέ μην αποκλείεις το ενδεχόμενο αυτό. Μικρό μεν, αλλά όχι αδύνατο.

- Έχεις πάθει κάποια μόλυνση, κόλλησες κάποιο μικρόβιο ή έχεις πάθει ουρολοίμωξη. Σε κάθε περίπτωση, συμβουλεύσου το γιατρό σου.

- Έχεις πολυκυστικές ωοθήκες. Ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό γυναικών ταλαιπωρείται από το συγκεκριμένο σύνδρομο, κατά το οποίο παρατηρούνται μη καρκινικές κύστες, που παρατηρούνται στον τράχηλο της μήτρας οι οποίες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σπάσουν.

Όπως ανέφερα και παραπάνω, μπορεί η αιμορραγία μετά το σεξ να μην είναι σπάνιο φαινόμενο, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δεις το γιατρό σου!