SEX

Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες στάσεις στο σεξ

Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες στάσεις στο σεξ
pixabay.com

Ειδικά για τον άνδρα.

Κι όμως το σεξ μπορεί να γίνει και επικίνδυνο. Υπάρχουν ορισμένες στάσεις που μπορεί να τραυματίσουν το ανδρικό μόριο.

Ποιες είμαι αυτές:

Η πρώτη είναι η αγαπημένη γυναικεία στάση «Woman on top» ή «Cow girl» ή στη γλώσσα μας «η γυναίκα από πάνω». Μία στάση που η γυναίκα λατρεύει, καθώς της δίνει την δυνατότητα από τη μία να νιώθει πως έχει τον έλεγχο των κινήσεων, του ρυθμού αλλά και του βάθους της πεϊκής διείσδυσης και από την άλλη ταυτόχρονα με την κολπική διέγερση να επιτυγχάνει και την κλειτοριδική, καθώς τρίβεται η κλειτορίδα της στο εφηβαίο του ερωτικού της συντρόφου.

Παρόλα αυτά όμως, υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού του πέους καθώς όλο το γυναικείο βάρος πέφτει πάνω του και μάλιστα δεν μπορεί να καταλάβει η γυναίκα αν το πιέζει και το φτάνει στα όριά του για να προσέξει, παρά όταν είναι πια αργά, όταν δηλαδή ο άνδρας πονέσει και ο πόνος του συνοδευτεί και από το ράγισμα που δημιουργείται εκείνη τη στιγμή.

Η δεύτερη επικίνδυνη στάση είναι η «Doggy style» ή «στα τέσσερα», με 29% των καταγμάτων του πέους, όπου αν και ο άνδρας είναι εκείνος που έχει τον έλεγχο μπορεί μία απότομη κίνηση να δημιουργήσει και πάλι πρόβλημα, ενώ το γνωστό «ιεραποστολικό ή κλασσικό σεξ» έρχεται τρίτο με 21%.

Τα ατυχήματα μπορούν να γίνουν όταν οι κινήσεις μπορεί να γίνουν λίγο πιο βίαιες ή απότομες και το πέος «γλιστρήσει» ξαφνικά και πάρει μία κλίση που δεν είναι μέσα στα επιτρεπτά του όρια, παρόλο που μπορεί και κινείται σαν μοχλός, για να το περιγράψουμε με απλά λόγια.

Μαρίνα Μόσχα

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας