SEX

Δείξε μου τα δάχτυλά σου, να σου πω...

Δείξε μου τα δάχτυλά σου, να σου πω...

...Πόσο αρρενωπός είσαι! Αυτό υποστηρίζει έρευνα Αυστριακών επιστημόνων, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Η έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο της Βιέννης βρήκε σχέση ανάμεσα στο μήκος των δαχτύλων των ανδρών και το χαρακτηριστικό της αρρενωπότητας ή της κυριαρχίας.

Ο βαθμός αρρενωπότητας των αδρών, που γίνεται φανερός από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, εντοπίζεται στην αναλογία του δείκτη και του παράμεσου.

«Τώρα γνωρίζουμε ότι αυτή η σχέση υφίσταται ήδη και πριν από την εφηβεία», εξηγεί η Κατρίν Σέφερ, ανθρωπολόγος στο πανεπιστήμιο της Βιέννης και επικεφαλής της έρευνας η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Proceedings of the Royal Society B.

Ύστερα από μελέτη των χεριών και των προσώπων αγοριών, ηλικίας 4 με 11 ετών, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσο μακρύτερος είναι ο παράμεσος σε σχέση με τον δείκτη, «τόσο μικρότερο και στενότερο είναι το μέτωπο και πυκνότερα τα φρύδια, όσο φαρδύτερη και κοντύτερη είναι η μύτη τόσο μεγαλύτερο είναι το πρόσωπο», δηλαδή είναι εντονότερα τα αρρενωπά χαρακτηριστικά.

Προηγούμενες μελέτες διαπίστωσαν ότι η αναλογία δείκτη-παράμεσου εξαρτάται από τα επίπεδα των ανδρικών ορμονών στα οποία εκτίθενται τα βρέφη στη διάρκεια της κύησης.