SEX

Το Μνημόνιο... ρίχνει τη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων

Το Μνημόνιο... ρίχνει τη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων

Λιγότερο σεξ, μείωση γάμων και αύξηση της απιστίας έχει προκαλέσει εκτός των άλλων το... Μνημόνιο.

Δυστυχώς, έρευνα έδειξε ότι οι αρνητικές επιπτώσεις των σκληρών μέτρων που έχουν «γονατίσει» τους Έλληνες επηρεάζουν και τη σεξουαλική ζωή τους.

Την έρευνα διεξήγαγε η εταιρεία ALCO για λογαριασμό της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, σε δείγμα 600 ανδρών και γυναικών, ηλικίας 25- 64 ετών, με προσωπικές συνεντεύξεις και πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της 22- 29 Φεβρουαρίου 2012, στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Σύμφωνα με την έρευνα, το τελευταίο τρίμηνο η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών των Ελλήνων μειώθηκε σε ποσοστό 34%, ενώ η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά το 47% όσον αφορά στην επαγγελματική τους ζωή και 46% στις διαπροσωπικές σχέσεις των ζευγαριών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας περισσότερο φαίνεται να επηρεάζονται οι ψηφοφόροι της δεξιάς παράταξης (58%) συγκριτικά με αυτούς της αριστεράς σε ποσοστό 33%.

Ο πολιτικός... το τρίτο πρόσωπο στο κρεβάτι

Απίστευτο και όμως αληθινό! Οι πολιτικοί φαίνεται να έχουν μεγάλη επιρροή καθώς μπορούν να επηρεάσουν ακόμα και τις επιδόσεις των Ελλήνων στο κρεβάτι...

Στοιχεία της έρευνας αποδεικνύουν πως σήμερα οι περισσότεροι Έλληνες αμφισβητούν την πολιτική εξουσία και τους θεσμούς που αυτή υποστηρίζει, με αποτέλεσμα η αμφισβήτηση αυτή να περνά στην προσωπική τους συμπεριφορά και στις ερωτικές τους επιλογές. Οι άνδρες σε ποσοστό 36% (σε έρευνα του 2011 το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 18%) και ηλικία 55- 64 ετών και οι γυναίκες (27%) οδηγήθηκαν στην απιστία εξ΄ αιτίας των σοβαρών ενδοοικογενειακών προβλημάτων που αναδύθηκαν μετά την κατάρρευση των οικονομικών δεδομένων που υπήρχαν στην οικογένεια.

Ωστόσο, η μόνη σταθερή αξία η οποία αντέχει στη δοκιμασία του Μνημονίου είναι η φιλία η οποία δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τις συνέπειές του.