Ουκ εν τω πολλώ το ευ

Ουκ εν τω πολλώ το ευ
Οι μαραθώνιες ερωτικές περιπτύξεις ...

Οι μαραθώνιες ερωτικές περιπτύξεις δεν προσφέρουν καμία ουσιαστική ευχαρίστηση.

Μελέτη της Αμερικανικής Εταιρείας Σεξοθεραπείας και Έρευνας έδειξε πως σημασία δεν έχει η διάρκεια, αλλά ο τρόπος ή αλλιώς η ποιότητα.

Σε αντίθεση με όσα υποστηρίζουν πολλοί και όσα βλέπουμε στο σινεμά ή την τηλεόραση, η έρευνα απέδειξε πως ακόμη και τα 10 λεπτά σεξ είναι απολύτως ικανοποιητικός χρόνος για να προσφέρει ευχαρίστηση στο ζευγάρι.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες στην έρευνα να αξιολογήσουν τη διάρκεια της ερωτικής επαφής που θεωρούν «επαρκή», «επιθυμητή», «πολύ σύντομη» και «πολύ μακρά». Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες χαρακτήρισαν «επαρκή» την επαφή που κρατάει τρία ως επτά λεπτά και «επιθυμητή» αυτή που κρατάει μεταξύ επτά και 13 λεπτών.

Το σεξ που κρατάει πάνω από 13 λεπτά αξιολογήθηκε ως πολύ μεγάλο σε διάρκεια, κουραστικό ή και βαρετό.

Οι περισσότεροι συμφώνησαν πάντως ότι το σεξ του ενός ή των δύο λεπτών είναι «πολύ σύντομο» για να προσφέρει ικανοποίηση.

Η έρευνα αποκαλύπτει άλλο ένα στοιχείο για την ερωτική μας ζωή, ότι δηλαδή το χασμουρητό μπορεί να είναι σέξι.Το αμήχανο ανοιγοκλείσιμο του στόματος, εκτός από νύστα, μπορεί να υποδηλώνει και άλλα πράγματα, όπως ενδιαφέρον για τον άλλον, στρες αλλά και επιθυμία για σεξ.