SEX

Δεν φαντάζεστε πόσα λεπτά σεξ και πόσα προκαταρκτικά θέλουν οι γυναίκες!

Δεν φαντάζεστε πόσα λεπτά σεξ και πόσα προκαταρκτικά θέλουν οι γυναίκες!

Τα μάτια στους άνδρες οι οποίοι μέχρι τώρα μάλλον… κοιμόντουσαν θέλησε να ανοίξει μία νέα έρευνα, η οποία εστιάζει στο χρόνο που πρέπει να αφιερώνει το αρσενικό σε μια γυναίκα στο κρεβάτι (ή όπου αλλού…).

Το καλό σεξ (για τις γυναίκες) λοιπόν δεν είναι μια διαδικασία «μια και έξω», ούτε «μπείτε… τελειώσατε», αφού προϋποθέτει μαραθώνια (για τους άνδρες)ερωτικά παιχνίδια και προκαταρκτικά.

Όσο δηλαδή περισσότερο ασχολείται το ζευγάρι με αυτά, τόσο υψηλότερος είναι ο βαθμός της ερωτικής ευχαρίστησης… Όλα για τις γυναίκες!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Κουινσλάνδης στην Αυστραλία, το σεξ που διαρκεί από επτά έως 13 λεπτά, θεωρείται ως ο επιθυμητός χρόνος για να φθάσουν οι γυναίκες σε κορύφωση, ενώ τα (χρονοβόρα) προκαταρκτικά αυξάνουν σε σημαντικό βαθμό τις πιθανότητες για να απογειωθεί ερωτικά!

«Τα προκαταρκτικά σημαίνουν καλύτερο σεξ για τις γυναίκες», σύμφωνα με τον σεξοθεραπευτή, Ίαν Κέρνελ, συγγραφέα του βιβλίου: «Οι γυναίκες προηγούνται. Οδηγός των ανδρών για την ευχαρίστηση μιας γυναίκας».

Και προσθέτει χαρακτηριστικά: «Πάντα ενθαρρύνω τα ζευγάρια στο να επιδίδονται σε ερωτικές περιπτύξεις πριν από τη συνουσία. Όσο περισσότερο ασχολείται το ζευγάρι με προκαταρκτικά, τότε υψηλότερος θα είναι ο βαθμός της ερωτικής ευχαρίστησης».

Ο Κέρνερ τονίζει επίσης ότι είναι σημαντικό για ένα ζευγάρι κατά τη διάρκεια του σεξ να είναι χαλαρό, υπογραμμίζοντας: «Το σεξ είναι κάτι παραπάνω από μία συνουσία, κατά συνέπεια, αφιερώνοντας χρόνο στο σεξ, διεγείρει κανείς το σώμα αλλά και το μυαλό».

Σημειώνεται ότι το 2015, η ιατρική επιθεώρηση «Jorunal of Sexual Medicine» έδειξε ότι ο μέσος όρος για μία συνουσία είναι τα 5,4 λεπτά, ωστόσο μία άλλη έρευνα έρχεται να διαψεύσει το εύρημα αυτό επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητα τα 7,5 λεπτά, όπως άλλωστε υποστηρίζει ο συγγραφέας Ράσελ Χιλς, στο βιβλίο του, υπό τον τίτλο: «Ο μύθος του σεξ».
Και οι δύο έρευνες δεν έδωσαν πάντως καμία σημασία στα προκαταρκτικά, τα οποία θεωρούνται άκρως απαραίτητα τουλάχιστον από την πλευρά των γυναικών.

Από την άλλη, έρευνα του 2004 που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Journal of Sex Research» είχε δείξει ότι οι συμμετέχοντες δήλωναν ευχαριστημένοι από τα προκαταρκτικά, διάρκειας 11 έως 13 λεπτών και από μία συνουσία, διάρκειας 7 έως 8 λεπτών.

Οι συμμετέχοντες θα ήθελαν να αφιερώνουν πάντως διπλάσιο χρόνο στο σεξ απ΄ αυτό που είχαν, με τις γυναίκες να επιθυμούν προκαταρκτικά κατά μέσο όρο 26 λεπτά και συνουσία από 14 έως 16 λεπτά…

Σχετικές ειδήσεις