Αποκαλυπτική έρευνα: Οι γυναίκες των δυτικών προαστίων ψάχνουν ασφάλεια ενώ των βορείων καλό σεξ

Αποκαλυπτική έρευνα: Οι γυναίκες των δυτικών προαστίων ψάχνουν ασφάλεια ενώ των βορείων καλό σεξ

Η ασφάλεια φαίνεται πως είναι το κύριο χαρακτηριστικό που ψάχνουν σε μια σχέση οι γυναίκες, σύμφωνα με μία νέα αποκαλυπτική έρευνα που «γκρεμίζει» όλα όσα πιθανότατα πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, βάσει των ευρημάτων του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, οι γυναίκες που κατοικούν στα δυτικά προάστια της Αθήνας κι έχουν χαμηλότερο εισόδημα αναζητούν στο άλλο τους «μισό» εκτός από την ασφάλεια και την πίστη, θεωρώντας ότι η ερωτική ζωή είναι δευτερεύον «συστατικό».

Από την άλλη, οι γυναίκες με εισοδήματα πάνω από 2.000 ευρώ αναδείκνυαν ως σημαντικό κριτήριο για μία σχέση την καλή ερωτική ζωή, επιβεβαιώνοντας την ιστορική εμπειρία πως «ο έρωτας, για να ανθίσει, θέλει γεμάτο στομάχι και μεταξωτά σεντόνια», όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε τρεις φάσεις. Συγκεκριμένα, έγινε κατά τη διάρκεια των ετών 2008, 2013 και 2016, σε δείγμα 600 γυναικών ηλικίας από 25 ως 45 χρόνων, μέσης και ανώτερης μόρφωσης, με μηνιαία εισοδήματα έως 1.000 ευρώ και άνω των 2.000 ευρώ, κατοίκων βορείων και δυτικών προαστίων της Αθήνας.

Οι γυναίκες των δυτικών προαστίων, με εισόδημα μέχρι και 1.000 ευρώ δηλώνουν σε ποσοστό μόλις λίγο πάνω από 20% ότι τις ενδιαφέρει η καλή σεξουαλική ζωή σε μια σχέση, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στις πιο εύπορες γυναίκες ξεπερνά το 50%.

Στους υπόλοιπους δείκτες που αφορούν την ασφάλεια που τους παρέχει ο σύντροφος τους (30%), την οικονομική του κατάσταση (20%) και το κοινωνικό του περιβάλλον (30%), δεν καταγράφονται σημαντικές διαφορές ανάμεσα στις πιο εύπορες και λιγότερο εύπορες γυναίκες που ζουν στην Αθήνα.

Επίσης, οι γυναίκες που κατοικούν στα βόρεια προάστια και έχουν γεμάτους τραπεζικούς λογαριασμούς, επηρεάζονται από τη γενικευμένη ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το μέλλον μετά από σχεδόν μια δεκαετία οικονομικής κρίσης. Ως εκ τούτου, θέλουν ο σύντροφός τους να είναι σε θέση να τις κάνει να αισθάνονται ασφαλείς, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν μέσα στη σχέση και να υπάρχει διάρκεια.

«Στη κρίση, όμως, τα κριτήρια άλλαξαν άρδην, τουλάχιστον για τις γυναίκες που έχουν εισοδήματα έως 1.000 ευρώ το μήνα. Η γνωστή αρχαία ρήση, πως “ο έρωτας περνά από το στομάχι”, έρχεται να διαψεύσει την εξιδανικευμένη εικόνα, όπου ο έρως, τυφλός, διάλεγε τα θύματά του χωρίς να κοιτά το πορτοφόλι, αφού στο δείγμα της νέας έρευνας του Ανδρολογικού Ινστιτούτου οι γυναίκες με χαμηλά εισοδήματα επέλεξαν την οικονομική ασφάλεια και όχι τους γυμνασμένους κοιλιακούς», επισημαίνει ο κ. Κωσταντινίδης.