SEX

Γιόγκα για ανεπανάληπτους οργασμούς

Γιόγκα για ανεπανάληπτους οργασμούς
Η απάντηση στη διάχυτη απαισιοδοξία, που πλήττει βάναυσα την ερωτική επιθυμία, έρχεται από τα βάθη της Ανατολής...

Η απάντηση στη διάχυτη απαισιοδοξία, που πλήττει βάναυσα την ερωτική επιθυμία, έρχεται από τα βάθη της Ανατολής. Οι ανατολικές τεχνικές θεωρούνται αιώνες τώρα ωφέλιμες για το σεξ.

Όπως γράφουν και οι επιστήμονες στην «Επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής» (JSM), οι τεχνικές αυτές «έχουν τις ρίζες τους στο Κάμα Σούτρα του τέταρτου και του έκτου αιώνα».

Μία νέα μελέτη του Τμήματος Μαιευτικής-Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας, και του Κέντρου Σεξουαλικής Υγείας της Νότιας Καλιφόρνια, έδειξε ότι η γιόγκα και η περισυλλογή μπορεί να βελτιώσουν τη διέγερση, την ερωτική επιθυμία αλλά και τον οργασμό στις γυναίκες. Στους άντρες, η γιόγκα μπορεί να είναι αποτελεσματική στην καταπολέμηση της πρόωρης εκσπερμάτωσης.

Όπως έδειξαν τα στοιχεία της μελέτης, η περισυλλογή ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική, καθώς επέτρεπε σε γυναίκες που αδυνατούσαν να συγκεντρώσουν την προσοχή τους, να την εστιάσουν τελικά στον υπερθετικό βαθμό.

Μόλις οι γυναίκες έφταναν στο σημείο αυτό, μπορούσαν να ασχοληθούν πιο ουσιαστικά με τη γιόγκα, γνωρίζοντας καλύτερα το σώμα τους – και τελικά απολάμβαναν περισσότερο το σεξ, αφού αυξανόταν η διέγερση, η επιθυμία και οι οργασμοί τους.

Στους άντρες, το όφελος της γιόγκα διαπιστώθηκε ότι αφορούσε την εκσπερμάτωση: όσοι έκαναν γιόγκα μία ώρα την ημέρα, ανέφεραν ότι αυξήθηκε σημαντικά ο χρόνος από την ερωτική διέγερση έως την εκσπερμάτωση – ένα όφελος παραπλήσιο με αυτό που άλλοι άντρες πέτυχαν λαμβάνοντας αντικαταθλιπτικά φάρμακα, τα οποία τους είχαν χορηγηθεί για την πρόωρη εκσπερμάτωση.