SEX

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτή είναι η νέα σεξουαλική τάση που μπορεί να σε σκοτώσει χωρίς να το ξέρεις! (videos)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτή είναι η νέα σεξουαλική τάση που μπορεί να σε σκοτώσει χωρίς να το ξέρεις! (videos)

Φως σε μια νέα άκρως επικίνδυνη σεξουαλική μόδα, επιχειρεί να ρίξει μία γυναίκα θύμα της, σε μια προσπάθεια να ηλεκτρίσει την κοινή γνώμη, εγείροντας την ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα.

Η νέα τάση ονομάζεται «Stealthing» και σύμφωνα με τη δικηγόρο Alexandra Brodsky, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μια σεξουαλική επίθεση, αφού επιτάσσει ο άνδρας να αφαιρεί το προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της πράξης ΧΩΡΙΣ να το γνωρίζει η παρτενέρ του!

Σύμφωνα με την Brodsky, από τη Νομική Σχολή του Γέιλ, το «Stealthing» μπορεί να μετατρέψει το συναινετικό σεξ σε βιασμό, καθώς πρόκειται για μια μορφή σεξουαλικής κακοποίησης και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται.

«Η αφαίρεση του προφυλακτικού εκθέτει τα θύματα σε φυσικούς κινδύνους εγκυμοσύνης και ασθένειας», υποστηρίζει η νομικός, συμπληρώνοντας ότι από πολλούς «αντιμετωπίζεται ήδη ως σοβαρή παραβίαση της αξιοπρέπειας».

Μια γυναίκα θύμα μάλιστα της νέας τάσης δεν δίστασε να μιλήσει για τη φρικιαστική εμπειρία της, υποστηρίζοντας ότι στη θέση της έχουν βρεθεί πολλές ακόμη αλλά δεν ξέρουν πώς να το αντιμετωπίσουν.

«Οι ιστορίες τους αρχίζουν με τον ίδιο τρόπο: "Δεν είμαι σίγουρη αν πρόκειται για βιασμό, αλλά… "», αποκαλύπτει η Rebecca, η οποία πλέον εργάζεται σε γραμμή υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης.

«Σκοπός μου είναι να δημιουργήσω ένα λεξιλόγιο ώστε να θύματα να μπορούν να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους και να μην μπερδεύουν το κακό σεξ με τη βία», συμπληρώνει η Brodksy, η οποία δημοσίευσε μια έρευνά της σχετικά με το Stealthing, παίρνοντας συνεντεύξεις από κακοποιημένες γυναίκες.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο ένα ελβετικό δικαστήριο έκρινε ένοχο έναν άνδρα για βιασμό επειδή αφαίρεσε το προφυλακτικό του κατά τη διάρκεια της πράξης χωρίς να το γνωρίζει η παρτενέρ του, θέτοντάς την σε κίνδυνο.

«Εκτός από τον κίνδυνο ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, το σεξ χωρίς προφυλακτικό βοηθά στην εξάπλωση σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων όπως λοίμωξη από χλαμύδια, έρπητας και κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων, γονόρροια, σύφιλη και HIV, ενώ δεν απαιτείται πλήρης διείσδυση ή εκσπερμάτιση», προειδοποιεί το Βρετανικό Σύστημα Υγείας NHS για το «Stealthing».

Σχετικές ειδήσεις