SEX

Η συνταγή ενός επιτυχημένου γάμου

Η συνταγή ενός επιτυχημένου γάμου
Η ιδανική συνταγή για έναν επιτυχημένο γάμο προϋποθέτει η σύζυγος να είναι 5 χρόνια νεώτερη από τον άνδρα της, να διαθέτουν ...

Η ιδανική συνταγή για έναν επιτυχημένο γάμο προϋποθέτει η σύζυγος να είναι 5 χρόνια νεώτερη από τον άνδρα της, να διαθέτουν κοινό πολιτισμικό υπόβαθρο και εκείνη να είναι εξυπνότερη από εκείνον.

Σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Ερεύνης πήραν μέρος 1.074 ζευγάρια, ηλικίας 19 έως 75 ετών. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η σύζυγος θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 27% πιο έξυπνη από τον άνδρα της και καλό θα ήταν να έχει αποφοιτήσει από πανεπιστήμιο, αντιθέτως, εκείνος δεν είναι απαραίτητο.

Το άλλο συμπέρασμα, που όμως δεν προκαλεί και ιδιαίτερη έκπληξη, είναι πως ένας διαζευγμένος έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει διαζύγιο και στον δεύτερο γάμο του.

Ο επικεφαλής της έρευνας Νγκουέν Βι Κάο είναι τόσο σίγουρος για τα αποτελέσματα ώστε δήλωσε: «Εάν οι άνθρωποι ακολουθήσουν αυτές τις συμβουλές στην επιλογή συντρόφων μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες για έναν ευτυχισμένο γάμο, που θα κρατήσει πολύ, τουλάχιστον 20%».