SEX

Το …σφουγγάρισμα αυξάνει τις συνευρέσεις

Το …σφουγγάρισμα αυξάνει τις συνευρέσεις
Ο καταμερισμός των εργασιών στο σπίτι «ανεβάζει» τις επιδόσεις του ζευγαριού...

Ο καταμερισμός των εργασιών στο σπίτι «ανεβάζει» τις επιδόσεις του ζευγαριού. Έρευνα έδειξε πως υπάρχει σχέση μεταξύ του καταμερισμού των εργασιών στο σπίτι με την ερωτική συνεύρεση.

«Αντί να υπονομεύει τη σεξουαλική τους ζωή, η ισότητα στις δουλειές του σπιτιού συνδέεται με ζευγάρια που θέτουν το σεξ ψηλά στην ιεραρχία της κοινής τους ζωής», σημειώνει η Κόνστανς Γκέιτζερ, επικεφαλής της έρευνας και βοηθός καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Μοντκλέρ του Νιου Τζέρσι.

Επομένως, οι δουλειές του σπιτιού αποτελούν σημαντικό παράγοντα του γάμου . «Η δουλειά για τον ίδιο στόχο υπενθυμίζει στα ζευγάρια ότι έχουν παντρευτεί για να είναι στην ίδια ομάδα, να χτίσουν μια κοινή ζωή» εκτιμούν οι ειδικοί.

Σε έρευνα μεταξύ 2.020 ενηλίκων στις ΗΠΑ διαπιστώθηκε ότι ο καταμερισμός των οικιακών εργασιών θεωρείται ο τρίτος πιο σημαντικός παράγοντας για έναν επιτυχημένο γάμο μετά την ερωτική πίστη και την καλή σεξουαλική σχέση.

Το 72% των ερωτηθέντων δίνει μεγάλη σημασία στο νοικοκυριό, ενώ το 1990 το ποσοστό αυτό ήταν μόλις στο 47%. Για πολλούς από αυτούς που συμμετείχαν στην έρευνα, οι δουλειές στο σπίτι είναι πιο σημαντικές ακόμη και από ένα καλό εισόδημα ή ένα καλό σπίτι.