SEX

Σεξ ακόμα και σε τάφο! Ακατάλληλες εικόνες «φωτιά» από τα όργια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία

Σεξ ακόμα και σε τάφο! Ακατάλληλες εικόνες «φωτιά» από τα όργια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία

Από σεξ σε… τάφο μέχρι «άγρια» όργια. Από όλα έχει ο ερωτικός... μπαξές ενός βαθύπλουτου πλούσιου playboy της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπως αποκαλύπτεται σε σπάνιο χειρόγραφο που βγαίνει σε δημοπρασία.

Ο σεΐχης φέρεται μάλιστα να ανήκε στην αυλή του Σουλτάνο, στον οποίο είχε μεγάλη επιρροή, ενώ συμμετέχει σε 85 σεξουαλικές σκηνές με πλήθος διαφορετικών ερωτικών συντρόφων που απαθανατίζονται με σοκαριστικές λεπτομέρειες στο 209 σελίδων χειρόγραφο.

Σε όλες τις σκηνές που εικονογραφούνται με απόλυτη… σαφήνεια, ο Σεΐχης φοράει πάντα το ίδιο ξεχωριστό τουρμπάνι από σκούρο μπλε και λευκό ύφασμα, απόδειξη του πόσο πλούσιος ευγενής, αλλά και πόσο κοντά στον Σουλτάνο είναι.

Φέρεται δε να το παρήγγειλε προκειμένου να διατηρήσει στην αιωνιότητα τις ερωτικές περιπέτειες που είχε βιώσει στη νιότη του και εδικότερα σε τρεις περιόδους: 1779, 1799-1780 και 1817 με συγκεκριμένη αναφορά στην Shumna, τη σημερινή Shumen της Βουλγαρίας.

orgia4

Ο συνεπαρμένος από την ακόρεστη σεξουαλική «δίψα» του σεΐχης απαθανατίζεται να κάνει σεξ… παντού! Μέσα σε χαμάμ, σε φούρνο, ακόμα και μέσα και σε τάφο χωρίς φυσικά ίχνος ντροπής!

Το σπάνιο βιβλίο θεωρείται από τους ειδικούς ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά ερωτικά εικονογραφημένα χειρόγραφα - και εξαιρετικό δείγμα ερωτικής τέχνης από τη συγκεκριμένη περιοχή - στον κόσμο, ενώ φαίνεται πως τα όργια που περιγράφονται σε αυτό αποτελούσαν κάτι… συνηθισμένο για τους νεαρούς μουσουλμάνους, όπως διαδεδομένα ήταν και τα σεξουαλικά βοηθήματα σε ομάδες γυναικών.

Σημειώνεται ότι σε πλήρη αντίθεση με την υπόλοιπη συντηρητική Ευρώπη, η ερωτική λογοτεχνία ήταν δημοφιλής σε όλη την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

«Αυτή είναι η κορυφαία ερωτική απεικόνιση» δήλωσε στους Times ο ειδικός σε θέματα της Μέσης Ανατολής στον οίκο Sotheby’s, Chiara de Nicolais, συμπληρώνοντας: «Αντιπροσωπεύει τη μακρά ζωή ενός Οθωμανού playboy. Δεν μπορέσαμε να τον εντοπίσουμε αλλά υπήρχε ένας σαφής ενδυματολογικός κώδικας στο παλάτι του Σουλτάνου. Όποιος κι αν ήταν, είχε σίγουρα επιρροή και ήταν πολύ πολύ πλούσιος. Το τουρμπάνι που φόραγε υποδηλώνει κάποιον που βρισκόταν στον στενό κύκλο του σουλτάνου».

Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς, το άκρως ακατάλληλο για ανηλίκους χειρόγραφο «A Shaykh Remembers his Youth» αναμένεται να «πιάσει» ακόμα και τα 400.000 ευρώ όταν δημοπρατηθεί αυτόν το μήνα στο Λονδίνο. Ξεχωριστή, δε, εντύπωση προκαλεί η σκηνή στην οποία μία πόρνη φαίνεται να μετράει νομίσματα στο πάτωμα, ενώ ένας μεγαλύτερος σεΐχης βρίσκεται από πίσω της…

Σχετικές ειδήσεις