SEX

Το… ουράνιο τόξο του γυναικείου οργασμού

Το… ουράνιο τόξο του γυναικείου οργασμού

Στη χρήση χρωματικής κλίμακας κατέφυγε ο ψυχολόγος Μπάρι Κομισάρουκ στο Πανεπιστήμιο Ράτγκερς του Νιου Τζέρσεϊ και η ομάδα του, προκειμένου να αποτυπώσουν τα διαφορετικά στάδια του γυναικείου οργασμού.

Η ομάδα του ψυχολόγου, που ερευνά επί χρόνια τη σχέση εγκεφάλου και οργασμού στη γυναίκα, αποτύπωσε καρέ-καρέ το τι συμβαίνει σε διαφορετικές εγκεφαλικές περιοχές της Ναν Γουάιζ, μιας 54χρονης θεραπεύτριας σεξουαλικών δυσλειτουργιών, τη στιγμή της ερωτικής κορύφωσης.

Για τις ανάγκες της επιστήμης αλλά και της διδακτορικής της διατριβής η Γουάιζ μπήκε στον μαγνητικό τομογράφο και δεν βγήκε προτού φτάσει στον πολυπόθητο οργασμό.

Οι επιστήμονες φωτογράφιζαν τον εγκέφαλό της κάθε δύο δευτερόλεπτα και στη συνέχεια συνέθεσαν ένα βίντεο σε στυλ κινούμενων σχεδίων διάρκειας πέντε λεπτών, όπου φαίνεται καθαρά η αντίδραση 80 διαφορετικών περιοχών στα σωματικά ερεθίσματα.

Από το πείραμα προέκυψε ότι ο εγκέφαλος της γυναίκας αλλάζει πολλά χρώματα την ώρα του οργασμού, από το βαθύ κόκκινο έως το πορτοκαλί και από το κίτρινο έως το λευκό.

Φυσικά όχι στην πραγματικότητα, αλλά στο βίντεο που δημιούργησαν οι επιστήμονες φωτογραφίζοντας τον εγκέφαλο της εθελόντριας τη στιγμή της ερωτικής κορύφωσης.

Η έρευνα αυτή θα βοηθήσει τους επιστήμονες να καταλάβουν τι πάει στραβά σε γυναίκες, αλλά και άνδρες, που πάσχουν από ανοργασμία.

«Ο στόχος της έρευνας είναι να καταλάβουμε πώς φτάνει η γυναίκα στον οργασμό, ξεκινώντας από τον ερεθισμό των γεννητικών οργάνων και ποια τμήματα του εγκεφάλου δραστηριοποιούνται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας», εξηγεί ο Κομισάρουκ στην εφημερίδα «Τhe Guardian».

Ο επιστήμονας αναπτύσσει μια νέα τεχνική, κατά την οποία οι εθελοντές μέσα στον λειτουργικό μαγνητικό τομογράφο θα μπορούν να βλέπουν, σχεδόν ταυτόχρονα, τι συμβαίνει στον εγκέφαλό τους ανά πάσα στιγμή.

Έτσι, ίσως μπορούν να ελέγξουν την εγκεφαλική τους δραστηριότητα και να μάθουν πώς να τη μεταβάλλουν, ώστε να θεραπεύουν καταστάσεις άγχους, κατάθλιψης και πόνου.