SOCIAL MEDIA

Safety Check: Η νέα χρήσιμη λειτουργία του Facebook

Safety Check: Η νέα χρήσιμη λειτουργία του Facebook

Το Facebook ανακοίνωσε μια νέα χρήσιμη υπηρεσία

Ένα νέο χαρακτηριστικό, τον αποκαλούμενο «Έλεγχο Ασφαλείας» (Safety Check) σε περιπτώσεις καταστροφών, ανακοίνωσε το Facebook.

Η νέα αυτή λειτουργία δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τους φίλους και τα αγαπημένα του πρόσωπα κατά τη διάρκεια ενός καταστροφικού γεγονότος.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, «αν βρίσκεστε κοντά σε μια φυσική καταστροφή, μπορείτε να πείτε στους φίλους σας ότι είστε ασφαλής και να διαπιστώσετε αν κι εκείνοι είναι ασφαλείς».

Το Safety Check περιλαμβάνει ειδοποιήσεις ελέγχου («αν φαίνεται ότι βρίσκεστε κοντά σε μια φυσική καταστροφή, θα σας ρωτήσουμε αν είστε ασφαλής»), αναφορά περί ασφάλειας του χρήστη (αν ο χρήστης είναι ασφαλής, μπορεί να πατήσει το κουμπί «είμαι ασφαλής» για να ενημερώσει άμεσα τους φίλους και τα αγαπημένα του πρόσωπα) και δυνατότητα να δει κανείς σε τι κατάσταση βρίσκονται οι άλλοι («θα σας ενημερώνουμε όταν οι φίλοι σας αναφέρουν ότι είναι ασφαλείς. Μπορείτε επίσης να δείτε μια λίστα με τους φίλους σας που μπορεί να επηρεάστηκαν από το καταστροφικό γεγονός»).

Ακόμη ο χρήστης μπορεί να «μαρκάρει» τους φίλους του ως «ασφαλείς».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, σε περιπτώσεις καταστροφών ή κρίσεων, οι χρήστες στρέφονται στο Facebook για να μάθουν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, οπότε και προέκυψε η δημιουργία του συγκεκριμένου εργαλείου για αυτές τις περιπτώσεις. Την «κατάσταση ασφαλείας» του χρήστη και τα σχόλια στα οποία προβαίνει θα μπορούν να βλέπουν μόνο οι φίλοι του.

Μόλις ο χρήστης απαντήσει ότι είναι καλά στο ερώτημα του Facebook, το Safety Check notification εμφανίζεται στους φίλους του.

Ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg παρουσίασε την Πέμπτη το νέο αυτό feature στην Ιαπωνία, μια χώρα η οποία έχει υποστεί αρκετές φυσικές καταστροφές και έχει πρόσφατες τις μνήμες από το τσουνάμι του 2011 που επηρέασε πάνω από 12.5 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ιαπωνία.