SOCIAL MEDIA

Facebook: Γιατί δεν έχει την επιλογή «dislike»;

Facebook: Γιατί δεν έχει την επιλογή «dislike»;

Όλοι όσοι χρησιμοποιούν το Facebook έχουν αναρωτηθεί: γιατί εφόσον υπάρχει η επιλογή «like», δεν υπάρχει αντίστοιχα και το «dislike»;

Σύμφωνα με το Tech Radar, εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες έχουν υπογράψει στο παρελθόν online ψηφοφορίες, ζητώντας την ενσωμάτωση του «dislike» στις επιλογές, όμως οι υπεύθυνοι του δημοφιλέστερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης αρνούνται.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα, ο πρώην επικεφαλής της τεχνολογίας του Facebook, Bret Taylor, δήλωσε ότι η ανάγκη για ένα κουμπί «dislike» συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του «like», αλλά οι δυνητικά αρνητικές συνέπειες θεωρήθηκαν πολύ μεγάλες.

Ο λόγος που απορρίφθηκε λοιπόν, είναι ότι δίνοντας στους χρήστες τη δύναμη να ενημερώνουν τους φίλους τους για το πώς νοιώθουν ακριβώς για όσα «ανεβάζουν», θα οδηγούσε σε αυτό που ο ίδιος αναφέρει ως «ατυχείς συνέπειες».

«Έχω την αίσθηση ότι εάν υπήρχε το 'dislike' θα είχε έναν πολύ αρνητικό κοινωνικό αντίκτυπο. Αν θες να δηλώσεις τη δυσαρέσκειά σου προς κάτι, μάλλον θα ήταν προτιμότερο να γράψεις ένα σχόλιο γιατί πιθανότατα μόνο με λόγια θα καταφέρεις να εκφραστείς πλήρως. Δε λέω ότι το 'like' είναι τέλειο, αλλά τα πράγματα συνήθως είναι πιο πολύπλοκα από το πάτημα ενός 'dislike' όταν θέλουμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας», εξηγεί ο Taylor.