SOCIAL MEDIA

Παντ τάι: Αυτή είναι η συνταγή του φαγητού που τιμά σήμερα η Google

Παντ τάι: Αυτή είναι η συνταγή του φαγητού που τιμά σήμερα η Google

Τι είναι το παντ τάι;Googleαφιερώνει το σημερινό τηςdoodleστο φαγητό δρόμου της Ταϊλάνδης που φέρει την ονομασία παντ τάι -Αν και είναι ένα από τα πλέον διάσημα πιάτα της ταϊλανδέζικης κουζίνας, το παντ τέι έχει τις ρίζες του στην Κίνα ή το Βιετνάμ. Στην Ταϊλάνδη, έφθασε μέσω των εμπόρων, όμως προσαρμόστηκε γρήγορα στις γεύσεις των κατοίκων της.

Noodles ρυζιού ανακατεμένα με τηγανιτά αυγά και tofu, γαρίδες ή κρέας είναι η βάση για το πιάτο. Είναι συνήθως αρωματισμένο με κάποιο πολτό από χόρτα, σάλτσα ψαριού, σκόρδο, τσίλι και ζάχαρη ενώ σερβίρεται με ψητά φιστίκια.

Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία του παντ τάι, το μοναδικό γλυκό-αλμυρό πιάτο ζυμαρικών που είναι μια υπογραφή φαγητού του δρόμου της Ταϊλάνδης, και αγαπημένο για τους καλοφαγάδες σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η Ταϊλάνδη αντιμετώπισε μια μεγάλη έλλειψη ρυζιού, ένα βασικό στοιχείο για τους λαούς της Ταϊλάνδης μέχρι εκείνο το σημείο. Ωστόσο, τα noodles ρυζιού ήταν φθηνά και άφθονα.

pad thai1

Σε συνδυασμό με λαχανικά και φθηνές πηγές πρωτεϊνών, όπως οι γαρίδες, τα noodles ρύζου θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα ισορροπημένο, θρεπτικό γεύμα. Μια παλιά συνταγή (που θεωρήθηκε ότι εισήχθη από Κινέζους εμπόρους) διαδόθηκε μεταξύ των πωλητών και άρχισε να κυκλοφορεί ευρέως στους δρόμους. Το Pad Thai έγινε γρήγορα ένα από τα εθνικά πιάτα της Ταϊλάνδης και προσφέρει ένα ισορροπημένο, θρεπτικό γεύμα.

pant 1

Η συνταγή μπορεί να είναι απλή, αλλά κάθε σεφ προσθέτει την υπογραφή του στη σάλτσα, καθιστώντας την πιο γλυκιά, πικάντικη ή κάτι μεταξύ των δύο.

Το σημερινό Doodle είναι εμπνευσμένο από την έρευνα της Juliana για το μαγείρεμα Pad Thai με έναν φίλο. Ήθελε να είναι σε θέση να δείξει όλα τα νόστιμα συστατικά από κοντά.

Το υπέροχο doodle της Google γιορτάζει τη διαδικασία του μαγειρέματος αυτού του μοναδικού ταϊλανδέζικου πιάτου και το τρώει με φίλους.

Το doodle της Google για το παντ τάι:

pad thai

Σχετικές ειδήσεις