SOCIAL MEDIA

Rafflesia Arnoldii: Όσα πρέπει να ξέρετε για το ινδονησιακό φυτό

Rafflesia Arnoldii: Όσα πρέπει να ξέρετε για το ινδονησιακό φυτό

Rafflesia Arnoldii:Στην 25η επέτειο από την ανακήρυξη του Rafflesia Arnoldii ως σπάνιου φυτού της Ινδονησίας αφιερώνει η Google το σημερινό της doodle.

Εάν οι οθόνες μπορούσαν να εκπέμψουν αρώματα τότε... σίγουρα θα μας περίμενε μία δύσοσμη έκπληξη με το σημερινό doodle!

Οι ανοιχτοί πράσινοι καπνοί που αναβλύζουν από το σημερινό doodle αναδίδουν την οσμή του Rafflesia arnoldii, ενός ινδονησιακού φυτού που παράγει το μεγαλύτερο λουλούδι στον κόσμο. Στις ζούγκλες της Μαλαισίας και της Ταϊλάνδης ανθίζει σε απρόβλεπτες στιγμές το τεράστιο λουλούδι, μοναδικό από κάθε άποψη.

Η διάμετρός του μπορεί να φτάσει το ένα μέτρο και το βάρος του περισσότερα από 11 κιλά. Σε αντίθεση με τα περισσότερα φυτά, η Rafflesia δεν έχει ούτε φύλλα, ούτε ρίζα, ούτε βλαστό, ενώ δεν κάνει ούτε φωτοσύνθεση.

Γνωστό ως bunga bangkai, ή «το λουλούδι του πτώματος» μεταξύ των ντόπιων, το Rafflesia arnoldii εκπέμπει το άρωμα της σάπιας σάρκας, που έλκει τις μύγες που το επικονιάζουν.

Τα παχιά, κόκκινα-καστανά πέταλά του, που φουντώνουν με λευκές κηλίδες, αναδύονται μόνο από το Τετράστιγκμα. Μόλις ανοίξει, το Rafflesia Arnoldii μεγαλώνει σε διάμετρο περίπου 1 μέτρο και ανθίζει για μερικές μόνο ημέρες.

Το Rafflesia Αrnoldii ονομάστηκε εθνικό «σπάνιο λουλούδι» της Ινδονησίας με προεδρικό διάταγμα το 1993.

Το doodle της Google

rafflesia

Σχετικές ειδήσεις