SOCIAL MEDIA

Ακμή στο Instagram; Οι Ρωσίδες μοιράζονται τις δικές τους φωτογραφίες ομορφιάς (video)

Ακμή στο Instagram; Οι Ρωσίδες μοιράζονται τις δικές τους φωτογραφίες ομορφιάς (video)

Μία νέα τάση που ξεκίνησε από μία έφηβη που έδινε τη δική της μάχη με τη νευρική ανορεξία 

Στο πλαίσιο ενός νέου κύματος φεμινισμού στη Ρωσία, χιλιάδες γυναίκες ποστάρουν selfies στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου δείχνουν τα σπυράκια τους, την κυτταρίτιδά τους ή την απώλεια των μαλλιών τους για να αμφισβητήσουν τα στερεότυπα της ομορφιάς, που σύμφωνα με τις ακτιβίστριες τροφοδοτούν τη χαμηλή αυτοεκτίμηση και τις διατροφικές διαταραχές.

Η τάση #AllIsFineWithMe ξεκίνησε από μια έφηβη Ρωσίδα που έδινε μάχη με τη νευρική ανορεξία. Πρόκειται για την τελευταία πρωτοβουλία που στοχεύει να αποκρούσει κάθε πίεση που ασκείται σε γυναίκες και κορίτσια προκειμένου να δείχνουν τέλειες.

«Η Ρωσία παραμένει μια πολύ πατριαρχική... χώρα, όπου τα αυστηρά πρότυπα για την ομορφιά και οι επικρίσεις για τις αναλογίες του σώματος κάποιου αποτελούν καθημερινή πραγματικότητα» είπε η Τζανέτ Ακίλγκοβα, μέλος της οργάνωσης Equality Now.

«Τέτοιες εκστρατείες... είναι ένας θετικός τρόπος για να δείξουν οι άνθρωποι πώς μπορούν να αποδεχθούν το σώμα τους και να απελευθερωθούν από τους περιορισμούς... που μπορούν να καταστρέψουν τόσο την πνευματική όσο και τη σωματική υγεία. Είναι θέμα διαφορετικότητας, ενσωμάτωσης και αποδοχής».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση τις επόμενες ώρες με έντονα καιρικά φαινόμενα (pics)

Shelf cloud: To σπάνιο φαινόμενο που «κατάπιε» την Αττική (pics)

Σχετικές ειδήσεις