SOCIAL MEDIA

Νομικοί μπελάδες για το Facebook: Καταγγελίες από 46 πολιτείες των ΗΠΑ

Νομικοί μπελάδες για το Facebook: Καταγγελίες από 46 πολιτείες των ΗΠΑ
AP Images

Facebook: Μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες των social media κατηγορείται σε 46 διαφορετικές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών για παραβιάσεις νόμων αντί του μονοπωλίου.

Η γενική εισαγγελία της Νέας Υόρκης κι άλλες 45 πολιτείες των ΗΠΑ έκαναν αγωγή κατά του Facebook, υποστηρίζοντας πως έχει παραβιάσει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία. Συγκεκριμένα ελέγχονται νομικά οι κινήσεις της πλατφόρμας την τελευταία δεκαετία και την καλούν να εκποιήσει τις εξαγορές που έκανε όλο αυτό το διάστημα, όπως αυτές του Instagram και του WatsApp.

Έτσι, μετά από τη μήνυση που είχε καταθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ τον Οκτώβριο απέναντι στην εταιρία Google της Alphabet Inc., η καταγγελία σε βάρος του Facebook γίνεται η δεύτερη μεγαλύτερη στον τομέα της τεχνολογίας τον τελευταίο χρόνο.

Ο ισχυρός που υπάρχει έναντι του Facebook, είναι πως κινείται με τη λογική του μονοπωλίου καθώς σπεύδει να εξαγοράσει μικρές εταιρίες που πιθανόν να εξελιχθούν σε σοβαρούς αντιπάλους μελλοντικά. Παραδείγματα τέτοιων περιπτώσεων είναι η εξαγορά του Instagram το 2012 και του WhatsApp το 2014.

Η απάντηση που είχε δώσει σε σχετική ερώτηση από το Κογκρέσο ο CEO του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ήταν πως η εταιρία του έχει ανταγωνιστές και ονομάτισε συγκεκριμένους τεχνολογικούς κολοσσούς. Παράλληλα, σχολίασε πως οι εξαγορές των Instagram και WhatsApp βοήθησε τις δυο εταιρίες στο να μετατραπούν σε κυρίαρχους παίκτες στον τομέα των social media και της τεχνολογίας, ενώ πρώτα ήταν μικρές και ασήμαντες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Οι 9 νομοί με τα περισσότερα κρούσματα - Πού εντοπίζονται οι νέες μολύνσεις