Iñaki Lamúa: Ο Ισπανός Tik Toker με την ελληνική καρδιά μιλάει στο Newsbomb.gr
O Iñaki Lamúa μιλάει στο newsbomb.gr για την αγάπη του για την Ελλάδα
SOCIAL MEDIA

Iñaki Lamúa: Ο Ισπανός Tik Toker με την ελληνική καρδιά μιλάει στο Newsbomb.gr

Ο Iñaki Lamúa είναι ο Ισπανός Tik Toker που έχει κερδίσει την αγάπη του ελληνικού κοινού στα social media. Πώς έμαθε ελληνικά και από που προέρχεται αυτή η μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα;

O Iñaki Lamúa ή αλλιώς ο γνωστός Tik Toker Greek Vibes μίλησε στο Newsbomb.gr, μοιράστηκε μαζί μας την αγάπη του για την Ελλάδα, το πώς έμαθε να μιλάει ελληνικά και το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να έρθει μόνιμα στη χώρα μας.

Θα θέλαμε να σε γνωρίσουμε λίγο καλύτερα. Ποιος είναι ο Iñaki;

Ο Inaki είναι ένα παιδί που γεννήθηκε στη Βαρκελώνη και τώρα μένει στη Μαδρίτη.

Είμαι δημοσιογράφος και από μικρός αγαπώ την Ελλάδα αλλά δεν ξέρω από που έρχεται αυτό το συναίσθημα αλλά έχω ένα κόλλημα με την Ελλάδα γενικά.

Πώς αποφάσισες να μάθεις Ελληνικά και τι σε έκανε να αγαπήσεις τη γλώσσα και τη χώρα μας;

Τη χώρα την αγαπώ από μικρός. Δεν ξέρω από που έρχεται αυτό το συναίσθημα. Μια μέρα θυμάμαι ότι έβλεπα συρτάκι στην τηλεόραση όταν ήμουν πάρα πολύ μικρός και ξεκίνησα να χορεύω μ’ αυτό. Είχε πολύ πλάκα γιατί εγώ δεν ήξερα ούτε τι ήταν η Ελλάδα. Άκουσα συρτάκι και ενθουσιάστηκα πάρα πολύ και μετά έκανα το πρώτο μου ταξίδι στην Ελλάδα όταν ήμουν 14 και ερωτεύτηκα πραγματικά τη χώρα σας και εκείνη τη στιγμή αποφάσισα ότι πρέπει να μάθω ελληνικά. Δε βρήκα καθηγητή ούτε φροντιστήριο, αποφάσισα να τα μάθω μόνος μου στο σπίτι μέσω Internet.

Πόσο δύσκολο σου ήταν να μάθεις ελληνικά; Πόσα χρόνια χρειάστηκαν για να αποκτήσεις εξοικείωση;

Ξεκίνησα όταν ήμουν 14 και τώρα είμαι 26. Είναι πολλά χρόνια. Τα έμαθα μόνος μου στο σπίτι. Ξεκίνησα πάρα πολύ αργά. Έμαθα πρώτα το αλφάβητο. Όλα αυτά τα έμαθα όταν είχα ελεύθερο χρόνο, γιατί ήμουν σχολείο, είχα εξετάσεις μετά δουλειά στο λύκειο. Αφού έμαθα το αλφάβητο συνέχισα με τα τραγούδια για να μάθω τους στίχους στα Ισπανικά, να μάθω τι λένε. Αγόρασα ένα βιβλίο γραμματικής για να μάθω λίγη γραμματική και τα ρήματα.

Πότε αποφάσισες ότι θες να δημιουργήσεις λογαριασμούς στα social media που να αναδεικνύουν την αγάπη σου για την Ελλάδα;

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν το αποφάσισα. Εγώ είχα Tik Tok για πολλούς μήνες και απλώς έβλεπα τα βίντεο χωρίς να κάνω εγώ ο ίδιος και λέω εντάξει θα κάνω ένα βίντεο που θα μιλάω ελληνικά, ενώ είμαι Ισπανός και ότι θέλω να μάθω περισσότερα. Το ανέβασα και τρεις μέρες μετά κατάλαβα ότι αυτό το βίντεο είχε γίνει viral. Από εκείνη την στιγμή απέκτησα πολλές προβολές, πολλούς followers. Από εκείνη τη στιγμή που μου δείξατε τόση αγάπη αποφάσισα να συνεχίσω τα βίντεο.

Πώς αντιδρούν οι Ισπανοί φίλοι σου ή ακόλουθοι σου όταν σε βλέπουν στο ΤΙΚ ΤΟΚ ή στην καθημερινότητά σου;

Στην αρχή δεν κατάλαβαν τίποτα γιατί ξαφνικά με είδαν στο Tik Tok και δεν κατάλαβαν γιατί μιλάω ελληνικά και κάνω όλο το content μου στα ελληνικά. Και στο Instagram έγινε αυτό και λέγανε «Γιατί το κάνει αυτό;» Μετά το κατάλαβαν γιατί οι περισσότεροι followers ήταν από Ελλάδα.

Ποιο είναι το καλύτερο μήνυμα που έχεις λάβει και ποιο το πιο παράξενο;

Το καλύτερο μήνυμα ήταν στο meet up που μου έγραψε ένα κορίτσι 13 χρονών ότι έχει μάθει πάρα πολλά από εμένα, ότι λατρεύει τα ισπανικά και ότι λατρεύει αυτό που κάνω. Μου είπε ότι κάνω περήφανα τα μικρά παιδιά και τους κάνω να θέλουν να μάθουν άλλες γλώσσες και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όταν το διάβασα σχεδόν έκλαιγα.

Το πιο παράξενο μήνυμα ήταν στην αρχή όταν πολλοί μου έστελναν «Σε παντρεύει η μάνα σου;» Στην αρχή δεν ήξερα τι σημαίνει αυτό και το διάβασα από πολλά κορίτσια και μετά το κατάλαβα.

Πόσες φορές έχεις επισκεφθεί συνολικά τη χώρα μας;

Νομίζω περίπου 20 φορές. Τα πρώτα ταξίδια τα έκανα με το σχολείο στον Πύργο Ηλείας σε ένα φεστιβάλ για παιδιά και νέους. Όταν ήμουν 18 δεν ερχόμουν για το φεστιβάλ, ερχόμουν για το καλοκαίρι και όποτε έχω την ευκαιρία να έρθω στην Ελλάδα το κάνω.

Την Κυριακή πραγματοποίησες το πρώτο σου meet-up στο Ζάππειο. Πώς ήταν για εσένα αυτή η εμπειρία, πως ένιωσες και τι θα ήθελες να κρατήσεις από αυτή τη συνάντηση;

Αυτό που θα κρατήσω είναι την αγάπη από τα παιδιά που ήρθαν. Δεν περίμενα να δω τόσα παιδιά στο meet up. Χάρηκα τόσο πολύ που είδα τόσα παιδιά και είναι όλα διαφορετικά. Επίσης ήρθαν και μεγάλοι. Ήταν 40 χρονών και αυτό δεν το περίμενα, ότι δηλαδή με βλέπουν και τέτοιες ηλικίες.

Την Τετάρτη βρέθηκες στα MAD VMA 2022. Πώς έγινε η πρόταση και τι σου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση στη μουσική βραδιά των βραβείων;

Η παραγωγή μου έστειλε μήνυμα στο Instagram και μου είπαν θέλουμε να σε καλέσουμε και εγώ πραγματικά δεν το πίστευα, τα βλέπω χρόνια τα VMA από την Ισπανία. Χάρηκα που πήγα και στο Mad Tv και μίλησα στην εκπομπή.

Ποια είναι τα κοινά της Ισπανίας με την Ελλάδα;

Οι δύο χώρες είναι πολύ κοντά σε πολιτισμό και καθημερινότητα. Εγώ θεωρώ ότι Έλληνες και Ισπανοί είμαστε αδέρφια. Είμαστε πάρα πολύ κοντά. Όταν μιλάω με Έλληνες δε νιώθω ότι είμαστε σε άλλη χώρα νιώθω ότι είμαστε στην ίδια οικογένεια.

Θα μπορούσες να μείνεις μόνιμα στην Ελλάδα; Αν ναι σε ποιο μέρος θα ήθελες να μένεις και γιατί;

Θα ήθελα να μείνω μόνιμα, να έχω προτάσεις για μια καλή δουλειά στην υποκριτική και την τηλεόραση. Περιμένω πρόταση, είμαι πάντα ανοιχτός. Νομίζω θα έμενα στην Αθήνα γιατί είναι η πρωτεύουσα. Θα ήθελα να έχω σπίτι σε κάποιο νησί αλλά επειδή ακόμα δεν έχω πάει σε όλα τα νησιά δεν μπορώ να αποφασίσω.

Τελευταία ερώτηση και αγαπημένη. Αν ήθελες να είσαι μια ελληνική προσωπικότητα από την αρχαία ή τη σύγχρονη Ελλάδα, ποια θα ήσουν;

Από την αρχαία Ελλάδα θα ήθελα να ήμουν ο Μέγας Αλέξανδρος επειδή έκανε μεγάλη την Ελλάδα και για αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σου πω, δεν ξέρω πραγματικά (σ.σ. γέλια).