SOCIAL MEDIA

Twitter: Eμφάνιση tweets από λογαριασμούς που ο χρήστης δεν «ακολουθεί»

Twitter: Eμφάνιση tweets από λογαριασμούς που ο χρήστης δεν «ακολουθεί»

Την εμφάνιση tweets στο timeline από λογαριασμούς που ο χρήστης δεν κάνει «follow» παραδέχτηκε ο Τρέβορ ο' Μπράιεν, μέλος της product team του Twitter, σε δημοσίευσή του στο επίσημο blog της υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει σχετικά ο ο' Μπράιεν στο post του περί πειραμάτων για την εξέλιξη του Twitter, ένας από τους στόχους είναι η συνέχιση της βελτίωσης της home timeline, καθώς «είναι ο καλύτερος τρόπος να παραμένετε ενήμεροι για ο,τιδήποτε συμβαίνει στον κόσμο σας».

«Το να επιλέξετε ποιον θα κάνετε follow είναι ένα μεγάλο πρώτο βήμα- σε πολλές περιπτώσεις, τα καλύτερα tweets προέρχονται από άτομα που γνωρίζετε ήδη, ή για τα οποία γνωρίζετε. Αλλά υπάρχουν φορές που μπορεί να χάσετε tweets που νομίζουμε ότι θα σας άρεσαν. Για να σας βοηθήσουμε να παραμείνετε ενήμεροι για το τι συμβαίνει, δοκιμάζουμε τρόπους να συμπεριλάβουμε αυτά τα tweets στο timeline σας- αυτά που νομίζουμε ότι θα βρείτε ενδιαφέροντα ή διασκεδαστικά» συμπληρώνεται.

Στη συνέχεια αναφέρεται ότι πρόσφατα έγιναν πειράματα στο πλαίσιο των οποίων εμφανίζονταν διαφορετικά είδη υλικού στο timeline, όπως προτεινόμενα tweets, λογαριασμοί και θέματα. Κατά τον ο΄Μπράιεν, δοκιμές έδειξαν ότι οι περισσότεροι χρήστες χαίρονται να βλέπουν tweets από λογαριασμούς τους οποίους μπορεί να μην «ακολουθούν», βάσει ενδείξεων/ κριτηρίων όπως η δραστηριότητα από λογαριασμούς που όντως κάνουν follow, η δημοφιλία των tweets και το πώς οι άνθρωποι σε έναν δίκτυο αλληλεπιδρούν μαζί τους.

«Τα πειράματα αυτά τώρα 'ενημερώνουν' το timeline που βλέπετε σήμερα καθώς το timeline εξελίσσεται, θα συνεχίσουμε να σας δείχνουμε tweets που σας ενδιαφέρουν όταν αυτά έχουν τη μεγαλύτερη σημασία» καταλήγει σχετικά.

Τον Αύγουστο κάποιοι χρήστες της δημοφιλούς υπηρεσίας είχαν αντιληφθεί την εμφάνιση κάποιων «άσχετων» tweets, απλά και μόνο επειδή είχαν γίνει «favourited» από κάποιους λογαριασμούς τους οποίους όντως έκαναν follow. Αν και το νέο χαρακτηριστικό αναμένεται να φανεί χρήσιμο σε νέους χρήστες, πολλοί παλαιότεροι στον Twitter σχολίασαν αρνητικά την εν λόγω κίνηση.