SOCIAL MEDIA

Facebook: Έτσι προστατεύουμε τους κωδικούς των χρηστών

Facebook: Έτσι προστατεύουμε τους κωδικούς των χρηστών

Μετά τααλλεπάλληλα σκάνδαλα, τις επιθέσεις χάκερς, τις διαρροές φωτογραφιών από το iCloud και τo Snapchat,αλλά και τα 7 εκατ. usernames/passwords που διέρρευσαν από το Dropbox, το Facebook αποφάσισε να ενημερώσει τους χρήστες για τον τρόπο με τον οποίο προστατεύει τα προσωπικά τους δεδομένα.

Έτσι με επίσημη ανάρτηση στην ιστοσελίδα, η εταιρεία αναφέρει ότι ενημερώνεται συχνά για τα κενά ασφαλείας που ανακοινώνονται από άλλους οργανισμούς, ενώ παρακολουθεί ασταμάτητα όσο το δυνατόν περισσότερες ιστοσελίδες, τις οποίες συνηθίζουν να χρησιμοποιούν οι χάκερς για να δημοσιεύουν τις λίστες με τα κλεμμένα στοιχεία χρηστών.

Όπως αναφέρει το Facebook από τις σελίδες αυτές συγκεντρώνουν οτιδήποτε δημοσιεύεται και αναζητούν στη δική τους βάση δεδομένων προκειμένου να εξακριβώσουν αν υπάρχει συνδυασμός email και password που να χρησιμοποιεί χρήστης του κοινωνικού δικτύου στο λογαριασμό του.

Έτσι, σε περίπτωση που διαπιστώσουν κάτι τέτοιο, ενημερώνουν άμεσα τον χρήστη και τον καθοδηγούν για να αλλάξει κωδικό, αλλά και να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια του.

Σχετικές ειδήσεις