SOCIAL MEDIA

Οχι στο dislike button από τον Zuckerberg

Οχι στο dislike button από τον Zuckerberg

Αν περιμένετε διακαώς να εμφανιστεί το «dislike» button στο χρονολόγιο του Facebook, μάλλον θα περιμένετε πολύ. Ο Mark Zuckerberg δήλωσε πως δεν πρόκειται το fb να δημιουργήσει υποδομή για κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον, είπε.

Στην επιχειρηματολογία κάποιων, ότι δήθεν κάτι τέτοιο θα επέτρεπε στον κόσμο να πει αν κάτι είναι καλό ή όχι, ο CEO του fb απάντησε ότι μια τέτοια λειτουργία δεν είναι κάτι που θα κάνει τον κόσμο καλύτερο. Οπότε δεν το φτιάχνουμε, ξεκαθάρισε. «Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει κάποιος μηχανισμός που θα λειτουργεί ως ψήφος υπέρ ή κατά κάποιων ποστ. Δεν έχει καμιά αξία σε κοινωνικό επίπεδο και εν τέλει δε νομίζω ότι θα κάνει καλό στην κοινότητα» είπε ο Zuckerberg.

Παρόλα αυτά εξετάζονται άλλα σενάρια προκειμένου να μπορούν οι χρήστες να εκφράζουν τα συναισθήματά τους σχετικά με ένα ποστ. Οταν το like δε θεωρείται πρέπον, π.χ. σε περιπτώσεις ανακοίνωσης θανάτων ή όταν μοιράζεσαι ιστορίες με δυσάρεστο περιεχόμενο τι κάνουμε, αναρωτήθηκε. Τότε μπορούμε πολύ απλά να κάνουμε ένα σχόλιο. Φυσικά, συνέχισε το like είναι πολύ πιο εύκολο και πολύ πιο δυνατό. Ομως, κατέληξε δεν πρόκειται να φτιάξουμε κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο για να ειπωθούν κακίες, χωρίς κόπο.

Σχετικές ειδήσεις