SOCIAL MEDIA

Προχωράει σε σημαντικές αλλαγές το Facebook

Προχωράει σε σημαντικές αλλαγές το Facebook

Το Facebook προχωρά ταχύτατα στις σημαντικές αλλαγές που έχει σχεδιάσει για την αναζήτηση.

Όπως αναφέρει το Mashable, δίχως κάποια αναγγελία ή ενημέρωση, το Facebook αφαίρεσε προ ολίγων ημερών τη μηχανή αναζήτησης «Bing» της Microsoft, δίνοντας βαρύτητα πλέον στο δικό του, νέο εργαλείο για αναζήτηση το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα άμεσα.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι με μια γρήγορη αναζήτηση στο κοινωνικό δίκτυο θα μπορεί πλέον ο κάθε χρήστης να ανατρέξει εύκολα σε παλιά βίντεο, φωτογραφίες, ή ακόμα και status, κάτι το οποίο θυμίζει ασφαλώς περισσότερο την αναζήτηση στο Twitter.

Την ανακοίνωση, τονίζει το Mashable, είχε κάνει ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ ήδη από τον Ιούνιο, σε ένα συνέδριο, κάνοντας λόγο για τον τεράστιο όγκο δεδομένων που υπάρχει στο Facebook και την ανάγκη για βελτίωση της αναζήτησης στο δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο.

Οι νέες αλλαγές έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους σε αρκετούς χρήστες στις ΗΠΑ.

Παρόλο όμως που η αναζήτηση «βελτιώνεται», αυτό δεν σημαίνει ότι έχει ενθουσιάσει όλους τους χρήστες του Facebook.

Το γεγονός ότι όλο το παρελθόν μας στο κοινωνικό δίκτυο θα είναι πιο εύκολα προσβάσιμο, έχει ήδη προκαλέσει γκρίνια, με πολλούς χρήστες να σπεύδουν να αλλάξουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας και απορρήτου του προφίλ τους.

Η πιο απλή λύση που προτείνεται λοιπόν είναι να αλλάξει κανείς τις ρυθμίσεις, επιλέγοντας καταρχάς τον περιορισμό παλαιότερων αναρτήσεων.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Τwitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Τσοποτός

Σχετικές ειδήσεις