SOCIAL MEDIA

Κάθε 20 tweets και μία διαφήμιση

Κάθε 20 tweets και μία διαφήμιση

Περισσότερες διαφημίσεις θέλει να αρχίσει να προβάλλει το Twitter, καθώς το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης χρειάζεται τα έσοδα από τα χορηγούμενα (sponsored) tweets προκειμένου να σταματήσει να είναι ζημιογόνο, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα.

Του Δημήτρη Μαλλά

Όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Dick Costolo, στόχος του μέσου είναι περίπου το 5% του περιεχομένου που βλέπει ένας χρήστης της υπηρεσίας να είναι διαφημιστικό ή προωθητικό. Αυτό σημαίνει ότι περίπου ανά 20 tweets που θα βλέπει κάθε χρήστης θα εμφανίζεται και μία διαφήμιση. Σύμφωνα με τον κ. Costolo, αυτή τη στιγμή το Twitter βρίσκεται πολύ πιο κάτω από αυτό το επίπεδο, οπότε υπάρχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης.

Το Twitter εκτιμά ότι θα αυξήσει την κίνηση του μετά τη συνεργασία με τη Google προκειμένου να εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζητήσεων και tweets. Επιπλέον, το Twitter έχει κάνει πλέον πιο εύκολη τη δημοσίευση video περιεχομένου μέσα από τα apps για smartphones που υπάρχουν για την υπηρεσία, έχοντας ως προφανή στόχο να αυξήσει το χρόνο παραμονής των χρηστών στην υπηρεσία, κάτι που ζητούν επίμονα οι διαφημιστές.

Σχετικές ειδήσεις