SOCIAL MEDIA

Στείλτε χρήματα μέσω του Facebook Messenger

Στείλτε χρήματα μέσω του Facebook Messenger

Μία νέα υπηρεσία λανσάρει τις επόμενες ημέρες το Facebook και μπορεί αρχικά να αφορά μόνο τους χρήστες του στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά σίγουρα έχει προκαλέσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο λόγος για τη δυνατότητα που θα έχουν οι Αμερικανοί χρήστες να στέλνουν μέσω του Facebook Messenger χρήματα στο άτομο με το οποίο επικοινωνούν εκείνη τη στιγμή!

Οι χρήστες θα πατούν ένα εικονίδιο δολαρίου που θα υπάρχει στο παράθυρο του chat και θα μπορούν να στέλνουν χρήματα στους φίλους τους, εφόσον έχουν συνδέσει με το Facebook μία χρεωστική κάρτα Visa ή MasterCard που θα πρέπει, όμως, να έχει εκδοθεί από αμερικανική τράπεζα.

Η υπηρεσία αυτή θα είναι σταδιακά διαθέσιμη στους χρήστες του Facebook στις Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν πρόσβαση στο Facebook Messenger μέσω προσωπικών υπολογιστών ή συσκευών με iOS ή Android. Μάλιστα, οι χρήστες iPhone θα μπορούν να χρησιμοποιούν και τη λειτουργία αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος για μεγαλύτερη ασφάλεια.

To Facebook δεν έκανε γνωστό αν η υπηρεσία πρόκειται να επεκταθεί και εκτός Ηνωμένων Πολιτειών. Θεωρείται πάντως ότι αποτελεί μία σαφή ένδειξη των προθέσεων του Facebook να εισέλθει –με κάποιον τρόπο- και στην αγορά των ηλεκτρονικών πληρωμών.

Σχετικές ειδήσεις