SOCIAL MEDIA

Google: 17 χρόνια ιστορίας που άλλαξαν το ίντερνετ μέσα σε ένα Google Doodle

Google: 17 χρόνια ιστορίας που άλλαξαν το ίντερνετ μέσα σε ένα Google Doodle

Τα 17 της χρόνια γιορτάζει σήμερα ηGoogle και το γιορτάζει με ένα doodle το οποίο αφιερώνει… στον εαυτό της - Τον Ιανουάριο του 1996 οΛάρρυ Πέιτζ και ο Σεργκέι Μπριν κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα καλύτερο σύστημα για τις μηχανές αναζήτησης στο Internet

Η Google δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 1996 ως ερευνητικό πρόγραμμα από δύο άτομα που έκαναν το διδακτορικό τους Πανεπιστήμιο Στάνφορντ στο Στάνφορντ της Καλιφόρνια.

Δείτε το βίντεο

Ο Λάρρυ Πέιτζ και ο Σεργκέι Μπριν κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα καλύτερο σύστημα -σε σχέση με τις συμβατικές μηχανές αναζήτησης- που ανέλυε τις σχέσεις μεταξύ των ιστοσελίδων.

goo

Η νέα αυτή τεχνολογία ονομάστηκε PageRank, ενώ η μηχανή αναζήτησης τους ονομάστηκε Google. Η ονομασία προέκυψε από αναγραμματισμό της λέξης «Googol», που είναι ένας μαθηματικός όρος για τον αριθμό 10100 και εισήγαγε ο Milton Sirotta.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ DOODLE ΓΙΑ ΤΑ 17α ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ GOOGLE

https://g.co/doodle/26ea6p

Αρχικά η Google «έτρεχε» στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, με τα domain google.stanford.edu και z.stanford.edu.

Το όνομα domain για την Google κατοχυρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1997 ενώ η εταιρεία δημιουργήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998. Ως βάση είχε το γκαράζ μιας φίλης των δύο δημιουργών της στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνια.

Η Googleεκτός από μηχανή αναζήτησης προσφέρει και λογισμικό mail (Gmail), σουίτα γραφείου (Google Drive), και κοινωνικής δικτύωσης (Google +) με την ανάπτυξη της επιχείρησης να είναι ταχύτατη τα τελευταία χρόνια. Η εταιρεία πλέον ηγείται της ανάπτυξης του λειτουργικού συστήματος για κινητές συσκευές Android.

Ταυτόχρονα, η Google συνεργάζεται επίσης με μεγάλους κατασκευαστές ηλεκτρονικών για την παραγωγή των συσκευών Nexus και έχει επίσης εξαγοράσει την εταιρία Motorola τον Μάιο του 2012.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ DOODLE ΤΗΣ GOOGLE