SOCIAL MEDIA

Τα δύο λάθη στην εφαρμογή του Facebook που άδειαζαν τις μπαταρίες smartphone γνωστής εταιρείας

Τα δύο λάθη στην εφαρμογή του Facebook που άδειαζαν τις μπαταρίες smartphone γνωστής εταιρείας

«Βροχή» πέφτανε οι καταγγελίες από τους χρήστες ότι η τελευταία έκδοση της εφαρμογής του facebook για iPhone κατανάλωνε περισσότερη ενέργεια από τις παλιότερες εκδόσεις, με αποτέλεσμα να ξεφορτίζει η μπαταρία σε χρόνο ρεκόρ.

Ο επικεφαλής μηχανικός της εταιρείας, Ari Grant, με ανάρτησή του στο facebook επιβεβαίωσε το πρόβλημα τονίζοντας ωστόσο, ότι έχουν γίνει οι κατάλληλες διορθώσεις για να λυθούν δύο από τις βασικές αιτίες του προβλήματος.

«Έχουμε ακούσει πρόσφατα πως έχουν γίνει αναφορές από κάποιους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την μπαταρία τους με το Facebook app iOS και αναζητούν τα αίτια αυτών των προβλημάτων», δήλωσε ο Ari Grant.

«Βρήκαμε μερικά βασικά προβλήματα και έχουμε κάνει πρόσθετες βελτιώσεις, μερικές από τις οποίες βρίσκονται στην έκδοση του app που κυκλοφόρησε σήμερα.»

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κώδικας δικτύου της εφαρμογής απασχολούσε αδικαιολόγητα μεγάλο ποσοστό της CPU ενώ λάθος εντοπίστηκε και στον αλγόριθμο αναπαραγωγής των βίντεο. «Αν αφήνατε ανοιχτή την εφαρμογή μετά από κάποιο βίντεο, το κανάλι του ήχου παρέμενε ανοικτό όπως θα συνέβαινε εάν συνεχίζατε να παρακολουθείτε κάποιο βίντεο στη σίγαση», σημείωσε ο Γκράντ. «Αυτό μείωνε την διάρκεια ζωής της μπαταρίας».

Πλέον το πρόβλημα έχει λυθεί και οι χρήστες αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να κατεβάσουν την ενημερωμένη έκδοση στην οποία έχουν γίνει οι απαιτούμενες επιδιορθώσεις και η οποία είναι διαθέσιμη στο App Store.

Πηγή: newmoney