SOCIAL MEDIA

«Χάκαραν» τους λογαριασμούς στα «άλλα» social media του Μαρκ Ζάκερμπεργκ

«Χάκαραν» τους λογαριασμούς στα «άλλα» social media του Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Μπορεί ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ να είναι ο επικεφαλής του Facebook αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει λογαριασμούς και σε άλλες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης.

Και αυτοί οι λογαριασμοί του φαίνεται πως σήμερα το πρωί, πέρασαν έστω και προσωρινό, υπό τον έλεγχο μίας ομάδας χάκερ, η οποία αποκαλείται OurMine.

Συγκεκριμένα, οι OurMine δημοσίευσαν στον Twitter λογαριασμό τους φωτογραφίες όπου φαίνεται ότι έχουν αποκτήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς του κ. Ζάκερμπεργκ στο Twitter και στο Pinterest, ενώ πιθανότατα είχαν αποκτήσει πρόσβαση και στον λογαριασμό του τελευταίου στο LinkedIn.

Στο tweet που έκαναν και είχε ως αποδέκτη τον κ. Ζάκερμπεργκ, υπήρξε απάντηση από τον λογαριασμό του διευθύνοντος συμβούλου του Facebook και ήταν του τύπου «δεν το έχετε κάνει, άντε χαθείτε από εδώ», ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι λίγο μετά το tweet των OurMine διεγράφη.

Πάντως, τεχνολογικά sites όπως το Engadget πρόλαβαν να κρατήσουν τα screenshots από τα tweets και τα έχουν δημοσιεύσει οπότε δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς ότι όντως συνέβη αυτή η παραβίαση, αλλά πολύ γρήγορα η ομάδα social media του κ. Ζάκερμπεργκ πήρε και πάλι τον έλεγχο.

Ο κ. Ζάκερμπεργκ προτιμά μεν το Facebook για να δημοσιεύει τις απόψεις του και τις προσωπικές στιγμές του, αλλά διατηρεί λογαριασμούς στο Twitter και στο Pinterest, τους οποίους, όμως, χρησιμοποιεί εξαιρετικά σπάνια.