SOCIAL MEDIA

Clare Hollingworth: Η δημοσιογράφος - θρύλος και η σχέση της με την Ελλάδα

Clare Hollingworth: Η δημοσιογράφος - θρύλος και η σχέση της με την Ελλάδα

Την επέτειο των 106 ετών από τη γέννηση της πρωτοπόρου της Δημοσιογραφίας, Κλερ Χόλινγκουορθ γιορτάζει σήμερα, Τρίτη (10/10/2017) η Google με το doodle.

Υπήρξε μια από τις πρώτες γυναίκες δημοσιογράφους που μετέφεραν τον παλμό των γεγονότων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

clare hollingworths 106th birthday 5818974150328320 2x

Γεννημένη στις 10 Οκτωβρίου 1911 αφιέρωσε όλη της τη ζωή στην καριέρα της. Μια γραφομηχανή, μια οδοντόβουρτσα και ένα περίστροφο για παν ενδεχόμενο, ήταν αρκετά για να πραγματοποιεί τις ανταποκρίσεις της.

Ήταν εκείνη που μετέδωσε πρώτη ως αυτόπτης μάρτυρας την εισβολή των γερμανικών τανκς στην Πολωνία. Πήρε τηλέφωνο έναν φίλο της που εργαζόταν στη βρετανική Πρεσβεία και του είπε ότι ο πόλεμος ξεκίνησε.

Επειδή όμως εκείνος νόμισε πως του έκανε φάρσα, για να την πιστέψει, έβαλε το ακουστικό της στο παράθυρο, ώστε εκείνος να ακούσει τον θόρυβο των τανκς.

Μέσα σε λίγη ώρα το νέο είχε κυκλοφορήσει. Ήταν η 1η Σεπτεμβρίου 1939 ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος είχε ξεκινήσει.

Η Χόλινγκουορθ κάλυψε, εξάλλου, τον Εμφύλιο Πόλεμο στην Ελλάδα, αλλά και τις εμφύλιες συρράξεις στην Αλγερία και την Ινδία. Υπήρξε, μάλιστα, η πρώτη δημοσιογράφος, που έλαβε συνέντευξη από τον Σάχη του Ιράν, τον Ρεζά Παχλαβί.

Η Χόλινγκγουρθ πέθανε πλήρης ημερών σε ηλικία 105 ετών, στις 10 Ιανουαρίου του 2017 στο Χονγκ Κονγκ.

Σχετικές ειδήσεις