BOMB PLUS

Τα hot φαγητά για ένα… καλό Πάσχα (vids+pics)

Τα hot φαγητά για ένα… καλό Πάσχα (vids+pics)

Η μαγειρίτσα και το αρνί «κλέβουν» την παράσταση στο Ελληνικό Πάσχα και το bombplus σας παρουσιάζει και κάποια άλλα άκρως πασχαλινά πιάτα ανά την Υφήλιο

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Ακόμα και υπό τις συνθήκες του κορονοϊού οι περισσότεροι από εμάς αδημονούμε για τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου. Με το που οι καμπάνες θα σημάνουν… Ανάσταση (αφού ούτως ή άλλως θα είμαστε σπίτι) τα κουτάλια θα πάρουν… φωτιά. Ένα από τα παραδοσιακότερα πιάτα της παράδοσής μας, η μαγειρίτσα θα μας περιμένει για να μας «ζεστάνει» λίγο πριν το αρνί. Ένα αρνί που θα πάρει σειρά την Κυριακή του Πάσχα αλλά αυτή την φορά στον φούρνο. Όμως δεν είναι μόνο αυτά τα δύο πιάτα που κάνουν την διαφορά και σημαίνουν Πάσχα. Πέραν των αυγών αλλά και των κρεατικών που βρίσκουμε σε διάφορες χώρες υπάρχουν και τρία πολύ… Πασχαλινά πιάτα σε μέρη που δεν πάει το μυαλό μας.

Ψωμάκια Πίνκα

Στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας και κυρίως τη Σλοβενία και στην Κροατία, οι νοικοκυρές φτιάχνουν το Πάσχα γλυκά ψωμάκια στα οποία επάνω σχηματίζουν το σήμα του Σταυρού. Περιέχει αλεύρι, μάγια, ζάχαρη, βούτυρο, γάλα, αυγά, σταφίδες, ρούμι και χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού.

Τσερβίλ Σουπ

Μιλάμε για μία σούπα η οποία σερβίρεται ως πασχαλινό έθιμο στη Γερμανία τη Μεγάλη Πέμπτη, η οποία είναι στη ευρύτερα γνωστή στη χώρα ως «Πράσινη Πέμπτη». Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο και η σούπα έχει πράσινο χρώμα, λόγω των λαχανικών που περιέχονται μέσα σε αυτή, όπως είναι για παράδειγμα το σπανάκι, τα μυρώνια, ο αρακάς και άλλα πράσινα χορταρικά.

Πασόκα ντ’ Αμιντουίν

Ένα επιδόρπιο με βάση τα φιστίκια, το αλεύρι και τη ζάχαρη που αποτελεί το κλασικό πασχαλινό γλυκό που απολαμβάνουν στη Βραζιλία. Μετά το ψήσιμο, το γλυκό βγαίνει σε ένα συμπαγές σώμα με καφέ χρώμα, το οποίο κόβεται στη συνέχεια σε κομμάτια, σε κυλινδρικά σχήματα ή σε μπάρες.