ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ποιά είναι τα πιο ανθεκτικά tablets

Ποιά είναι τα πιο ανθεκτικά tablets

Τα tablets που αντέχουν περισσότερο στις πτώσεις και στις κακουχίες επεδίωξε να βρει η εταιρεία SquareTrade και τα αποτελέσματα αποτέλεσαν μία μικρή έκπληξη δεδομένου ότι τα μικρότερου μεγέθους μοντέλα αποδείχθηκαν περισσότερο ανθετικά, ενώ οι συσκευές της Apple βρέθηκαν εκτός τριάδας.

Του Δημήτρη Μαλλά

Η SquareTrade πάντως, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της παροχής προγραμμάτων εγγύησης ηλεκτρονικών συσκευών, δοκίμασε μόλις 10 tablets και εκείνο με το χαμηλότερο ρίσκο να πάθει κάτι από κάποιο ατύχημα ήταν το Samsung Galaxy Tab S 8.4. Το συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο έχει οθόνη 8 ιντσών, είχε βαθμό αντοχής 3,3 (σ.σ. όσο πιο μικρό είναι το νούμερο τόσο το καλύτερο), στη δεύτερη θέση βρέθηκε το 7άρι Asus Memo Pad 7 με βαθμό 3,5, ενώ την τριάδα έκλεισε το Sony Xperia Z3.

Συγκεκριμένα, η λίστα της SquareTrade έχει ως εξής:
1. Samsung Galaxy Tab S 8.4 (3,3)
2. Asus Memo Pad 7 (3,5)
3. Sony Xperia Z3 (4)
4. Apple iPad mini 3 (4,4)
5. Google Nexus 9 (4,5)
6. Samsung Note Pro 12.2 (5,1)
7. Samsung Galaxy Tab S 10.5 (6)
8. Apple iPad Air 2 (6,1)
9. Microsoft Surface Pro 3 (7,6)
10. ΤMAX 9 HD (8,2)

Το SquareTrade Breakability Score κατατάσσει τα κορυφαία tablets της σεζόν με βάση την πιθανότητα καταστροφής τους λόγω ατυχημάτων. H SquareTrade αξιολογεί κρίσιμα στοιχεία, όπως τον σχεδιασμό του εμπρόσθιου και του οπίσθιου πάνελ, τη στιβαρότητα της κατασκευής και τα υλικά, το μέγεθος, το βάρος, την αντοχή στο νερό και το βαθμό πρόσφυσης. Το SquareTrade Breakability Score εξαρτάται από παράγοντες όπως τα φυσικά χαρακτηριστικά, οι συνέπειες μιας πτώσης, η διαβροχή με νερό και καφέ, η ολισθηρότητα κ.α. Όσο υψηλότερο είναι το σκορ (σε μια κλίμακα από 1 έως 10), τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος καταστροφής λόγω ατυχήματος.

Σχετικές ειδήσεις