ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Γιατί πρέπει να αναβαθμίζετε διαρκώς τα προγράμματα του υπολογιστή σας

Γιατί πρέπει να αναβαθμίζετε διαρκώς τα προγράμματα του υπολογιστή σας

Από τα πλέον "ενοχλητικά" μηνύματα για πολλούς χρήστες υπολογιστών είναι αυτά που τους συνιστούν να εγκαταστήσουν την πιο πρόσφατη έκδοση των προγραμμάτων που χρησιμοποιούν, όπως, φυσικά, και να εγκαταστήσουν τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις των Windows.

Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν να τις αγνοούν. Κάτι που αποτελεί μεγάλο λάθος, όπως σημειώνουν όλοι οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας σε πληροφοριακά συστήματα.

Ο λόγος έχει να κάνει αφενός με την ασφάλεια του υπολογιστή αλλά και με τη βελτίωση των επιδόσεων του μηχανήματος.
Ας ξεκινήσουμε από την ασφάλεια. Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις υπολογιστών που βρέθηκαν πριν από μερικούς μήνες να έχουν "προσβληθεί" με τον ιό Stuxnet, ο οποίος είχε κάνει την εμφάνιση του πριν από 4 χρόνια! Πολύ απλά, σε αυτά τα μηχανήματα οι χρήστες δεν είχαν εγκαταστήσει τις ενημερώσεις ασφάλειας που είχε βγάλει η Microsoft.

Επίσης, είναι απαραίτητο να ενημερώνει κανείς το πρόγραμμα προστασίας από ιούς που χρησιμοποιεί. Πολύ απλά, γιατί μόνο έτσι μπορούν να εντοπιστεί κάποιος νέο "κακοήθες" πρόγραμμα (malware) που έχει εγκατασταθεί μετά από κάποια περιήγηση σε μη ασφαλή ιστοσελίδα, κάτι που είναι πολύ συνηθισμένο.

Ακόμη, είναι καλό να ενημερώνει ο χρήστης όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιεί καθώς μία τέτοια κίνηση του επιτρέπει να έχει πρόσβαση σε νέα χαρακτηριστικά και ιδιότητες, ενώ σε πολλές φορές αυτή η κίνηση βελτιώνει και τις επιδόσεις του υπολογιστή.

Σημειωτέον πως κάτι αντίστοιχο πρέπει να κάνετε και στα smartphones σας. Πολλές φορές, η απόδοση της μπαταρίας έχει βελτιωθεί μόνο και μόνο από την εγκατάσταση της τελευταίας ενημέρωσης του λογισμικού που είναι προεγκατεστημένο στη συσκευή σας.

Όσον αφορά το πότε να κάνετε όλη αυτή η διαδικασία, οι εορτές είναι ίσως η καλύτερη περίοδος, καθώς ο ελεύθερος χρόνος είναι περισσότερος.

Σχετικές ειδήσεις