ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διέρρευσε βίντεο με το iPhone 7! Δείτε πώς θα είναι

Διέρρευσε βίντεο με το iPhone 7! Δείτε πώς θα είναι

Πριν γίνει η παρουσίαση του iPhone 7, το νέο μοντέλο των iPhone έχει προκαλέσει ήδη φρενίτιδα, με εκατομμύρια επίδοξους αγοραστές να ετοιμάζουν... το καρεκλάκι τους για να στηθούν στις ουρές έξω από τα Apple Stores.

Το έξι δευτερολέπτων κλιπάκι, που απεικόνιζε ένα μεγάλο ροζ και χρυσό iPhone 7 Plus στο χέρι ενός άνδρα, είχε ανεβάσει στο Twitter, o Sonny Dickson.

Στο βίντεο επιβεβαιώνονται οι φήμες για τα νέα χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα η οπίσθια κάμερα διαθέτει διπλό φακό, ενώ δεν εμφανίζεται η υποδοχή για τα ακουστικά.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του Δημήτρη Μαλλά για το νέο iPhone 7

Το iPhone 7 (σ.σ. πιθανότατα έτσι θα ονομάζεται εκτός και αν η Apple αποφάσισε να κάνει κάτι δραστικά διαφορετικό, που είναι μάλλον απίθανο) θα παρουσιαστεί μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου. Οι διαρροές είναι ήδη αρκετές και τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώνονται, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι, με βάση όσα έχουμε διαβάσει μέχρι τώρα, μην περιμένετε δραστικές αλλαγές σε σχέση με το iPhone 6s. Αν και υπάρχει μία αλλαγή που δεν είναι βέβαιο ότι θα αρέσει σε αρκετούς χρήστες του iPhone: Απ’ ό,τι φαίνεται βαίνει προς κατάργηση η υποδοχή των 3,5 χιλιοστών για τα ακουστικά!

Το αποτέλεσμα θα είναι η συσκευή να είναι λίγο πιο λεπτή. Αυτό σημαίνει ότι ξαφνικά η Apple θα δώσει στήριξη στα ασύρματα Bluetooth ακουστικά (σ.σ. μην ξεχνάμε ότι έχει αγοράσει και την Beats Audio) και οι κατασκευαστές αξεσουάρ θα χρειαστεί να βγάλουν ακουστικά που να συνδέονται στη θύρα Lightning του iPhone. Εκτός και αν γίνει η έκπληξη και δούμε την Apple να υιοθετεί από φέτος τη θύρα USB Type-C όπως κάνουν οι ανταγωνιστές της στις «ναυαρχίδες» τους. Αν και μία τέτοια αλλαγή είναι πιο πιθανό να τη δούμε -όπως και τις κυρτές άκρες της οθόνης- στο iPhone του 2017, οπότε και θα συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την παρουσίαση του πρώτου smartphone της Apple.

Πάντως, το iPhone 7 φέρεται να έχει ένα νέο κεντρικό πλήκτρο, περισσότερο ευαίσθητο στην αφή και με επιπλέον δυνατότητες όταν πατηθεί για μερικά δευτερόλεπτα. Κάτι σαν το δεξί πλήκτρο του ποντικιού στον υπολογιστή. Επίσης, το iPhone 7 Plus μπορεί να έχει οπίσθια κάμερα με διπλό φακό, ακολουθώντας το παράδειγμα κατασκευαστών όπως η Huawei που έχουν ανεβάσει τον πήχη όσον αφορά στο κομμάτι της λήψης φωτογραφιών με smartphone.

Όσον αφορά στον ανταγωνισμό, ορισμένοι έχουν ήδη σπεύσει να παρουσιάσουν νέες προτάσεις. Όπως έκανε η Samsung, η οποία θεωρεί μεν ότι τα μοντέλα της σειράς Galaxy S είναι αυτά που ανταγωνίζονται το iPhone, αλλά παρουσίασε και το περισσότερο επαγγελματικό Galaxy Note 7 το οποίο χρησιμοποιεί και ένα πενάκι (S-Pen) προσφέροντας επιπλέον δυνατότητες για την εισαγωγή δεδομένων. Το Note 7, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 2 Σεπτεμβρίου, έρχεται με οθόνη 5,7 ιντσών, εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά και την επιπλέον δυνατότητα να ανοίγει… κοιτάζοντάς το, χάρη στη δυνατότητα αναγνώρισης της ίριδας που ενσωματώνει.

Η Huawei, με το πολύ επιτυχημένο P9, έχει πλέον εισέλθει για τα καλά στο κλαμπ των μεγάλων «παικτών» και είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσει ένα νέο smartphone με μεγάλη οθόνη στην επερχόμενη IFA (σ.σ. μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις ψηφιακών τεχνολογιών που πραγματοποιείται στο Βερολίνο) καθώς οι προσκλήσεις για μία μεγάλη εκδήλωση το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου έχουν ήδη αποσταλεί. Οι φήμες που κυκλοφορούν είναι μάλλον αντικρουόμενες, αλλά οι Κινέζοι κάτι ετοιμάζουν και το πιθανότερο σενάριο είναι μία συσκευή με μεγάλη οθόνη (5,7 ή 6 ίντσες) και εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά. Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι το νέο μοντέλο της Huawei θα αποτελεί απάντηση στο Samsung Galaxy Note 7 και όχι στο επερχόμενο iPhone.

Νέα smartphones ετοιμάζουν τόσο η Sony Mobile όσο και η LG, οι οποίες βρίσκονται υπό την πίεση Κινέζων κατασκευαστών, όπως είναι η Coolpad και η OnePlus και χρειάζονται να δείξουν κάτι αρκούντως εντυπωσιακό, ώστε να μπορέσουν να μείνουν στο «παιχνίδι». Η Sony Mobile εκτιμάται ότι θα έχει νέο smartphone να παρουσιάσει στην IFA, το οποίο θα ανήκει στη νέα οικογένεια των Xperia X συσκευών και θα έχει ως ατού την κάμερα του. Πάντως, η έμφαση που δίνει πλέον η Sony Mobile σε πολύ πιο έξυπνες είναι πιθανό να μας επιφυλάσσουν κάποια έκπληξη στην IFA.

Όσον αφορά στην LG, οι μέτριες πωλήσεις του G5 έχουν ως αποτέλεσμα η κορεατική εταιρεία να ετοιμάζεται να ανακοινώσει μία συσκευή που μάλλον θα είναι πλέον αυτή που θα αποκαλείται η «ναυαρχίδα» της όσον αφορά στα smartphone. Ο λόγος για το V20, το οποίο θα ανακοινωθεί στις 6 Σεπτεμβρίου και θα είναι το πρώτο με το νέο Android 7.0 (Nougat). Οι φήμες κάνουν λόγο για ένα smartphone με εντυπωσιακή 5,7 ιντσών οθόνη, εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, μεγάλη μπαταρία (4000 mAh) και κάμερα με ανάλυση στα 20 megapixel.

Σχετικές ειδήσεις