ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αυτό είναι το κινητό που σου προσφέρει απόλυτη «ανεξαρτησία»

Αυτό είναι το κινητό που σου προσφέρει απόλυτη «ανεξαρτησία»

Σε ένα smartphone, οι επιδόσεις είναι σίγουρα ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά.

Του Δημήτρη Μαλλά

Το ίδιο και η ποιότητα της κάμερας. Αλλά τι να κάνεις τις επιδόσεις ή την εντυπωσιακή κάμερα, αν ύστερα από μερικές ώρες που έβγαλες το smartphone σου από τον φορτιστή, ψάχνεις είτε κάποιο power bank είτε πρίζα για να φορτίσεις εκ νέου τη συσκευή σου.

Οι μεγάλοι κατασκευαστές προσπαθούν να δώσουν λύση σε αυτό το θέμα, τη στιγμή που η Huawei φαίνεται να είναι πιο μπροστά από τους υπόλοιπους, καθώς τα smartphones της κινούνται υψηλότερα του ανταγωνισμού όσον αφορά στις «αντοχές» τους εκτός πρίζας. Και το Ρ10, η νέα «ναυαρχίδα» της εταιρείας είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Σημειώνουμε πως το Ρ10 είναι ένα από τα κορυφαία smartphone, το οποίο προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις τόσο σε επίπεδο επεξεργαστή όσο και σε επίπεδο λήψης φωτογραφιών και video. Αλλά είναι και σε πολύ καλό επίπεδο όσον αφορά στην αντοχή της μπαταρίας, η οποία έχει χωρητικότητα 3200 mAh και δυνατότητα υπερταχείας φόρτισης, όταν χρησιμοποιηθεί ο φορτιστής που συνοδεύει το Ρ10 και υποστηρίζει την τεχνολογία SuperCharge.

Πολύ απλά, μετά από μία πλήρη φόρτιση το Huawei P10 σου δίνει τη δυνατότητα να μην το ξανασυνδέσεις στο φορτιστή για δύο ημέρες! Ακόμη και αν κάνεις αρκετά έντονη χρήση. Εκτός βέβαια και αν είσαι αποφασισμένος να δεις αστάματητα video για 15 ώρες, το οποίο και πάλι είναι μία ιδιαίτερα καλή επίδοση.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο στην περίπτωση του Ρ10 είναι σε περίπτωση που ξεχαστείς και δεν το φορτίσεις και μετά από 2 ημέρες δεις τη μπαταρία στο 10% αλλά στη διάθεσή σου έχεις μόνο μισή ώρα πριν φύγεις εκ νέου από το σπίτι, δεν χρειάζεται να ανησυχήσεις. Το Ρ10 υποστηρίζει την τεχνολογία ταχείας φόρτισης SuperCharge χάρη στην οποία με 30 λεπτά φόρτισης το κινητό σου μπορεί να «αντέξει» για μία ολόκληρη ημέρα. Και σε περίπτωση που είσαι στο αυτοκίνητο, επίσης, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, χάρη στον ειδικό φορτιστή αυτοκινήτου της Huawei που υποστηρίζει την τεχνολογία SuperCharge για εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση.

Εξίσου σημαντικό θέμα τα τελευταία χρόνια είναι και η ασφάλεια της μπαταρίας. Το Huawei P10 ξεχωρίζει και σε αυτόν τον τομέα, δεδομένου ότι η μπαταρία έχει πέντε προστατευτικά στρώματα διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά και ένα οκτώ επιπέδων σύστημα ψύξης. Όλα αυτά έχουν τη δυνατότητα να εμποδίζουν ολοκληρωτικά την υπερθέρμανση της μπαταρίας. Επιπλέον, υπάρχει ενσωματωμένη η πλατφόρμα Smart Charge Protocol, η οποία μεταδίδει πληροφορίες μεταξύ του smartphone και του φορτιστή, χωρίς να χρειάζεται να είσαι κολλημένος στην τάση της φόρτισης, καθώς ρυθμίζεται αυτόματα η καλύτερη δυνατή από το smartphone σου. Για ακόμη καλύτερη φόρτιση το ίδιο το smartphone έχει τη δυνατότητα να διακρίνει από μόνο του ποιος φορτιστής είναι συνδεδεμένος και ποιο καλώδιο συνδέει τις δύο συσκευές.

Ποιος λέει πως δεν έχει… μισή ώρα στη διάθεσή του για να φορτίσει το κινητό του;

Σχετικές ειδήσεις