ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Facebook δημιουργεί 227 δισ. δολάρια και 4,5 εκατ. θέσεις εργασίας

Το Facebook δημιουργεί 227 δισ. δολάρια και 4,5 εκατ. θέσεις εργασίας

Στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 227 δισ. δολαρίων ανήλθε το 2014 η αξία της επίδρασης στην παγκόσμια οικονομία του Facebook, ενώ ο αριθμός των θέσεων εργασίας που επηρεάζονται από το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανέρχεται στα 4,5 εκατ.

Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται σε μία νέα μελέτη της Deloitte & Touche που δόθηκε στη δημοσιότητα και προκαλεί αρκετή αίσθηση, δεδομένου κιόλας ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι διαδικτυακά μέσα όπως το Facebook δεν έχουν ιδιαίτερη επίδραση στην παγκόσμια οικονομία. Σημειωτέον πάντως πως 1,35 δισ. χρήστες το Facebook θα μπορούσε να είναι η δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη.

Η έρευνα της Deloitte & Touche μελέτησε τις εταιρείες που διατηρούν σελίδες στο Facebook καθώς και τις εφαρμογές για φορητές συσκευές (apps) και τα παιχνίδια που παίζουν οι χρήστες στο συγκεκριμένο μέσο και μέτρησε την οικονομική δραστηριότητα που παράγεται. Επίσης, συνυπολογίζει και την αυξημένη ζήτηση που υπάρχει για συσκευές και υπηρεσίες online διασυνδεσιμότητας που σχετίζονται με το Facebook.

Σύμφωνα με τα στελέχη του Facebook, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο που μία μικρή επιχείρηση αξιοποιεί το συγκεκριμένο μέσο για να πραγματοποιεί πωλήσεις αντικειμένων ή υπηρεσιών απευθείας σε ενδιαφερόμενους καταναλωτές.

Σχετικές ειδήσεις