ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

To Mi A3 της Xiaomi είναι ένα προσιτό smartphone με κορυφαία χαρακτηριστικά

To Mi A3 της Xiaomi είναι ένα προσιτό smartphone με κορυφαία χαρακτηριστικά

Πόσο εύκολο είναι να βρεις ένα smartphone που να προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις, να μπορείς να έχεις μία εξαιρετική κάμερα και να είναι και όμορφο και να μην κοστίζει και μία …περιουσία; Καθόλου, αν και υπάρχουν και περιπτώσεις τέτοιες που να δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό «ένα κινητό που αξίζει και με το παραπάνω τα χρήματα του». Αυτό τον χαρακτηρισμό μπορεί εύκολα να τον κάνεις για το Mi A3, τη νέα συσκευή της Xiaomi που κυκλοφορεί άμεσα και στην ελληνική αγορά. Η τιμή του Mi A3 είναι στα 279 ευρώ, αλλά κάλλιστα θα μπορούσε να είναι και πολύ υψηλότερα αν δει κανείς τα χαρακτηριστικά του αλλά και τον σχεδιασμό του.

Με μία οθόνη που αγγίζει τις 6,1 ίντσες, το Mi A3 σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις αρκετό χώρο για να δεις ταινίες και φωτογραφίες στα social media. Ο ωφέλιμος χώρος της οθόνης, μάλιστα, είναι πιο μεγάλος από όσο νομίζεις αφενός γιατί η εγκοπή (notch) που φιλοξενεί την εμπρόσθια κάμερα είναι ιδιαίτερα μικρή (μεγέθους σταγόνας) και αφετέρου επειδή ο αναγνώστης του δακτυλικού αποτυπώματος είναι κάτω από την οθόνη (in-screen). Οπότε έχεις περισσότερο χώρο στην οθόνη. Παρεμπιπτόντως, η αναγνώριση του δακτυλικού αποτυπώματος γίνεται εξαιρετικά γρήγορα.

Ένα smartphone, όμως, δεν το παίρνεις μόνο για τον σχεδιασμό του. Θες και καλή κάμερα. Και εκεί είναι που το Mi A3 είναι μπροστά από τον ανταγωνισμό. Ο λόγος είναι ότι στο πίσω μέρος υπάρχει μία τριπλή κάμερα με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης (AI). Ο αισθητήρας στη βασική κάμερα έχει ανάλυση 48 megapixel και προέρχεται από τη Sony, ενώ προσφέρει δυνατότητες για υπερευρυγώνια φωτογράφηση χάρη στον 118ο υπερευρυγώνιο φακό. Ο αισθητήρας βάθους προσφέρει επιπλέον δυνατότητες για λήψη φωτογραφιών με έμφαση στις λεπτομέρειες.

Εφαρμογές ΑΙ συναντάμε και στην εμπρόσθια κάμερα με ανάλυση 32 megapixel με την τεχνητή νοημοσύνη να χρησιμοποιείται προκειμένου να βγουν οι καλύτερες δυνατές selfie φωτογραφίες με το Mi A3 να είναι σε θέση να καταλάβει από μόνο του ποιες είναι οι ρυθμίσεις που πρέπει να επιλέξει.

Όσον αφορά τις επιδόσεις, γι’ φροντίζει ο επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 665, ο οποίος είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός για τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας των χρηστών. Στις εξαιρετικές επιδόσεις βοηθούν και τα 4 GΒ της μνήμης, ενώ ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος διαμορφώνεται στα 64 GB.

Η μπαταρία είναι στα 4.030 mAh και προσφέρει αρκετή χωρητικότητα ώστε ακόμη και χρήστες με μεγάλες απαιτήσεις να μη χρειάζεται να αναζητήσουν πρίζα ή power bank κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η συσκευή της Xiaomi χρησιμοποιεί την τελευταία έκδοση του Google Android, όντας μέλος της οικογένειας των Android One συσκευών, οι οποίες είναι από τις πρώτες που παίρνουν τις πιο πρόσφατες αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος του αμερικανικού κολοσσού.