ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Apple iPhone 11: Οι τιμές των νέων κινητών και τα χαρακτηριστικά τους

Apple iPhone 11: Οι τιμές των νέων κινητών και τα χαρακτηριστικά τους

Apple iPhone 11: Η μεγάλη ημέρα για τους φανς της Apple έφτασε. Σε λίγες ώρες (στις 20:00 ώρα Ελλάδας) η εταιρεία θα παρουσιάσει τα νέα iPhone 11 Pro και 11 Pro Max και ήδη οι φήμες για τις τιμές που θα πωλούνται τα νέα «καμάρια» της Apple οργιάζουν.

Σύμφωνα με όσα γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ τα νέα μοντέλα της iPhone δεν πρόκειται να στοιχίσουν πιο ακριβά από τα αντίστοιχα μοντέλα του 2018 ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι ελαφρώς πιο οικονομικά.

Αν τελικά αυτό επαληθευτεί απόψε και κατά την επίσημη παρουσίαση τους θα έχουμε μια σημαντική αλλαγή στην τιμολογιακή πολιτική της Apple που ήθελε τα iPhone κάθε χρόνο να έρχονται με όλο και πιο αυξημένη τιμή στην αγορά.

Μια εικόνα που διέρρευσε σήμερα από πάροχο της Ταϊβάν δείχνει τις τελικές τιμές των νέων 2019 iPhones της Apple.

Με βάση λοιπόν αυτή την πληροφόρηση ο αντικαταστάτης του iPhone XR που αναμένεται να έρθει με την ονομασία iPhone 11 θα έχει τις εξής τιμές:

Πότε είναι το iPhone 11 event και πως μπορώ να το παρακολουθήσω;

Πέρα από την παρουσίαση των νέων iPhone 11 αναμένουμε πως στο event της Τρίτης θα έχουμε νέα και για το Apple Watch.

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν θα δούμε ένα Apple Watch Series 5 φέτος αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι πως η Apple θα εισάγει μοντέλα ceramic και titanium σε ότι αφορά το υλικό κατασκευής του σασί τους.

Η Apple επίσης δουλεύει πάνω σε ένα χαρακτηριστικό καταγραφής ύπνου. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι εδώ ποια μοντέλα θα υποστηρίζουν αυτό το νέο και χρηστικό χαρακτηριστικό αλλά είναι πολύ πιθανό πως η Apple θα το ανακοινώσει την Τρίτη και έτσι θα γνωρίζουμε περισσότερα.

Επίσης είναι σχεδόν βέβαιο πως θα έχουμε και την παρουσίαση νέων Apple Watch bands και ίσως και νέων watch faces με ενσωματωμένες περισσότερες πολυπλοκότητες.

Όλες οι ανακοινώσεις σε ότι αφορά το Apple Watch είναι ίσως το μεγαλύτερο μυστήριο αυτού του Apple event. Αυτό σημαίνει πως είτε ήδη γνωρίζουμε τι έρχεται φέτος όπως το νέο υλικό στο σασί τους ή η Apple έχει περισσότερα σχέδια που κατάφερε να κρατήσει μυστικά μέχρι και σήμερα.

Δείτε το βίντεο live την παρουσίαση του νέου iPhone 11:

iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max

Το σημείο αναφορά αυτού του event θα είναι τα iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max. Αυτά τα ονόματα μπορεί να αλλάξουν ακόμη και την τελευταία στιγμή αλλά μέχρι και τώρα είναι τα πιο πιθανά μιας και τα έχουν αναφέρει πολλαπλές αξιόπιστες πηγές.

Κάμερα

Η εστίαση στο iPhone 11 Pro θα είναι η τεχνολογία της κάμερας με τα δύο μοντέλα να αναμένουμε να ενσωματώσουν για πρώτη φορά ένα σύστημα τριπλών φακών στο πίσω μέρος. Αυτό σημαίνει πως η σειρά του iPhone 11 Pro θα έχει έναν wide angle φακό, έναν telephoto φακό και έναν ultra wide angle φακό.

Δείτε το βίντεο:

Τι σημαίνει το παραπάνω για τις αποδόσεις της κάμερας; Ο ultra wide angle φακός που θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην κάμερα ενός iPhone θα μπορεί να δώσει εικόνες που θα έχουν μεγαλύτερο εύρος στο κάδρο τους. Επίσης μπορεί να έχουμε πολύ σημαντικές βελτιώσεις στον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας.

Τα iPhone 11 Pro επίσης αναμένεται να έρθουν με ένα νέο χαρακτηριστικό με την ονομασία Smart Frame. To χαρακτηριστικό αυτό θα επιτρέπει στον χρήστη να κάνει δυναμικές αλλαγές στο πλαίσιο μιας λήψης είτε αυτή αφορά μια φωτογραφία είτε ένα βίντεο. Επίσης αναμένεται πως η Apple θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την Photos εφαρμογή της δίνοντας την δυνατότητα στον χρήστη να κάνει επεξεργασία ενός βίντεο ακόμη και την στιγμή που θα το κάνει λήψη το ίδιο και στην περίπτωση μιας φωτογράφησης.

Στην εμπρόσθια κάμερα αναμένεται η Apple να αναβαθμίσει και εκεί τον αισθητήρα από τα 7MP στα 12MP ενώ θα μπορεί να δώσει ένα slo-mo βίντεο στα 120 fps.

Αμφίδρομη ασύρματη φόρτιση

Το iPhone 11 αναμένεται να υποστηρίξει κάτι που θα ονομαστεί αμφίδρομη ασύρματη φόρτιση. Αυτό το χαρακτηριστικό θα επιτρέψει το πίσω μέρος της συσκευής να λειτουργήσει ως ένα mat φόρτισης για Qi συμβατές συσκευές. Για παράδειγμα κάποιος θα μπορεί να τοποθετηθεί τα AirPods 2ης γενιάς στο πίσω μέρος του iPhone του για να τα φορτίσει.

Για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό ο πάντα αξιόπιστος αναλυτής Ming-Chi Kuo έχει προβλέψει πως η μπαταρία του 5.8 ιντσών νέου iPhone θα έχει μια αύξηση της τάξης του 20% με 25% ενώ το 6.5 ιντσών μοντέλο θα έχει μια αντίστοιχη μεταξύ 10% και 15%. Αυτό σημαίνει πως οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν χρήση αυτού του χαρακτηριστικού χωρίς η αυτονομία της συσκευής συνολικά να επηρεάζεται δραματικά.

Σχεδιασμός

Η πιο σημαντική σχεδιαστική αλλαγή και αυτή που έχουν κριτικάρει πολλοί αρνητικά δεν είναι άλλη από το πλαίσιο της κάμερας στο πίσω μέρος. Η Apple έτσι ώστε να δημιουργήσει χώρο για το νέο τριπλό σύστημα φακών στο iPhone 11 Pro θα φέρει ένα τετράγωνο πλαίσιο στο πίσω μέρος της συσκευής.

Πρόσφατες αναφορές έκαναν λόγο πως για αυτό τον σκοπό το λογότυπο της Apple θα μετακινηθεί επίσης στο πίσω μέρος της συσκευής και πιο συγκεκριμένα προς τα κάτω και έτσι θα το δούμε ακριβώς στο κέντρο της πλάτης της συσκευής.

Επίσης κάποιοι ανέφεραν πως η Apple θα αφαιρέσει την λέξη “iPhone” από το πίσω μέρος της συσκευής. Έτσι πέρα από το Apple λογότυπο δεν θα υπάρχει κάτι άλλο δίνοντας έτσι μια καλύτερη αισθητική στο πίσω μέρος της συσκευής.

Άλλες σχεδιαστικές αλλαγές που έχουν αναφερθεί είναι πως τα iPhone 11 Pro θα έχουν ένα νέο matte φινίρισμα ενώ το Bloomberg έκανε λόγο πως οι νέες ναυαρχίδες της Apple θα είναι πιο ανθεκτικές στα σπασίματα καθώς και θα έχουν ακόμη καλύτερη αντίσταση στο υγρό στοιχείο.

3D Touch και Leap Haptics

Μια αλλαγή που θα φέρουν τα iPhone 11 Pro είναι πως δεν θα έχουν ενσωματωμένη πλέον την 3D Touch τεχνολογία. Πηγές από την παραγωγική αλυσίδα της Apple ανέφεραν πως η εταιρεία πήρε την απόφαση να αφαιρέσει αυτό τον αισθητήρα και την τεχνολογία από τα iPhone και σίγουρα η iOS 13 betas ήρθαν να υποστηρίξουν αυτή την είδηση.

Στο iOS 13 χαρακτηριστικά όπως τα Peek and Pοp καθώς και οι γρήγορες ενέργειες από την κεντρική οθόνη είναι πλέον διαθέσιμες και σε συσκευές που δεν έχουν ενσωματωμένο το 3D Touch με την Apple να κάνει στάνταρ την χειρονομία παρατεταμένης πίεσης για όλες αυτές τις ενέργειες.

Επίσης τα iPhone 11 Pro θα υιοθετήσουν ένα νέο τύπο Taptic Engine που έχει την κωδική ονομασία leap haptics. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο τι χαρακτηριστικά θα φέρει αυτή η νέα μηχανή αλλά μάλλον θα έχει να κάνει με ένα βελτιωμένο Haptic Touch από την στιγμή ειδικά που οι νέες συσκευές δεν θα έχουν πλέον το 3D Touch.

Γρήγορη Φόρτιση

Είχαμε αρκετές αναφορές πως τα iPhone 11 Pro επιτέλους θα εγκαταλείψουν τον 5W φορτιστή και θα έρθουν με έναν USB-C φορτιστή και ένα Lightning to USB-C καλώδιο στην συσκευασία τους.

Έτσι ίσως φέτος να είναι η χρονιά που η Apple θα δίνει τα νέα iPhone με ένα γρήγορης φόρτισης φορτιστή στο κουτί παρά το γεγονός ότι η Lightning συνδεσμολογία παραμένει και φέτος για όλα τα iPhones.

Διαθεσιμότητα

Κατά πάσα πιθανότητα τα iPhone 11 θα γίνουν διαθέσιμα για προ παραγγελία την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου κάνοντας το επίσημο ντεμπούτο τους στην αγορά στις 20 Σεπτεμβρίου και στις πρώτο κύμα των χωρών που αναμένουμε να δούμε ποιες θα είναι και αν μέσα σε αυτές θα είναι και η Ελλάδα ή αν εμείς θα ενταχθούμε σε ένα δεύτερο κύμα διάθεσης των συσκευών αυτών.

iPhone 11

Στην συνέχει έχουμε τον διάδοχο του iPhone XR για φέτος με την ονομασία του να παραμένει ακόμη και τώρα ένα μυστήριο αλλά υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν πως αυτή θα είναι iPhone 11.

Κάμερα

Αναμένουμε πως η συσκευή θα ενσωματώσει έναν δεύτερο φακό στην κάμερα στο πίσω μέρος. Αυτή την στιγμή το iPhone XR έρχεται με μια μονή κάμερα μια απόφαση της Apple για να μειώσει το κόστος της συσκευής και για να δημιουργήσει ένα διαχωρισμό με το iPhone XS.

To iPhone 11 αναμένεται να έρθει με έναν wide angle φακό μαζί με ένα telephoto φακό. Αυτό σημαίνει πως το σύστημα αυτό της κάμερας θα είναι παρόμοιο με αυτό που συναντούμε σήμερα στα iPhone XS.

Επίσης είχαμε αναφορές πως η εμπρόσθια κάμερα του iPhone 11 θα αναβαθμιστεί και αυτή από τα 7MP που στα 12MP.

Σχεδιασμός και Χρώματα

Σε ότι αφορά τον σχεδιασμό δεν περιμένουμε το iPhone 11 να έχει την ίδια διάταξη με το iPhone XS. Αναμένουμε την Apple να υιοθετήσει και εδώ το τετράγωνο πλαίσιο στο πίσω μέρος της συσκευής όπου εκεί θα βρίσκονται οι δύο φακοί καθώς και το φλας.

Όπως και στην περίπτωση του iPhone 11 Pro αναμένουμε το λογότυπο της Apple να μετακινηθεί προς το κέντρο της πλάτης της συσκευής. Επίσης είχαμε πολλές φήμες πως θα δούμε και νέους χρωματισμούς.

Το iPhone 11 αναμένεται να έρθει σε 6 χρώματα συμπεριλαμβανομένων των ήδη υπάρχον white, black, yellow, και (PRODUCT) RED. Επιπλέον οι φήμες θέλουν την Apple να αντικαθιστά τους coral και blue χρωματισμούς με ένα νέο green και lavender χρωματισμό.

Διαθεσιμότητα

Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια οι αναλυτές προβλέπουν πως η Apple θα κυκλοφορήσει και τις 3 νέες iPhone συσκευές της την ίδια στιγμή. Αυτό σημαίνει πως οι προ παραγγελίες για το iPhone 11 θα ανοίξουν την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και το ντεμπούτο του στην αγορά θα γίνει στις 20 Σεπτεμβρίου.

Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο αυτή την στιγμή είναι ποια χαρακτηριστικά των iPhone 11 Pro θα φέρει η Apple και στο iPhone 11. Έτσι είναι αβέβαιο αν η Apple στο iPhone 11 θα ενσωματώσει την αμφίδρομη ασύρματη φόρτιση για παράδειγμα.

Apple Watch

Πέρα από την παρουσίαση των νέων iPhone 11 αναμένουμε πως στο event της Τρίτης θα έχουμε νέα και για το Apple Watch.

Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν θα δούμε ένα Apple Watch Series 5 φέτος αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι πως η Apple θα εισάγει μοντέλα ceramic και titanium σε ότι αφορά το υλικό κατασκευής του σασί τους.

Η Apple επίσης δουλεύει πάνω σε ένα χαρακτηριστικό καταγραφής ύπνου. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι εδώ ποια μοντέλα θα υποστηρίζουν αυτό το νέο και χρηστικό χαρακτηριστικό αλλά είναι πολύ πιθανό πως η Apple θα το ανακοινώσει την Τρίτη και έτσι θα γνωρίζουμε περισσότερα.

Επίσης είναι σχεδόν βέβαιο πως θα έχουμε και την παρουσίαση νέων Apple Watch bands και ίσως και νέων watch faces με ενσωματωμένες περισσότερες πολυπλοκότητες.

Όλες οι ανακοινώσεις σε ότι αφορά το Apple Watch είναι ίσως το μεγαλύτερο μυστήριο αυτού του Apple event. Αυτό σημαίνει πως είτε ήδη γνωρίζουμε τι έρχεται φέτος όπως το νέο υλικό στο σασί τους ή η Apple έχει περισσότερα σχέδια που κατάφερε να κρατήσει μυστικά μέχρι και σήμερα.

Apple Tag

Πολλές πηγές δείχνουν πως η Apple δουλεύει πάνω σε έναν tracker παρόμοιο με αυτό της Tile. Είναι πολύ πιθανό αυτό το νέο αξεσουάρ να παρουσιαστεί στο event του Σεπτεμβρίου μαζί με τα iPhone 11.

Ο tracker αυτός θα μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε οποιαδήποτε συσκευή ή αντικείμενο – πορτοφόλι, κλειδιά, backpack κλπ – και να δείχνει την θέση τους ανά πάσα στιγμή μέσω της νέας Find My εφαρμογής σε μια iOS συσκευή ή ένα Mac.

Σε ότι αφορά τον σχεδιασμό αναμένουμε μια κυκλική συσκευή με το λογότυπο της Apple να είναι στο κέντρο της. Οι trackers της Tile είναι τετράγωνοι και έτσι η Apple ίσως επέλεξε αυτό τον σχεδιασμό για να ξεχωρίσει από τον σχεδιασμό.

Αυτό που θα κάνει τον tracker της Apple να ξεχωρίζει σε σύγκρισης με αντίστοιχους στην αγορά είναι φυσικά η άριστη συνεργασία του με το iOS. Ο tracker θα γίνεται ζευγοποίηση με τον iCloud λογαριασμό ενός χρήστη όπως για παράδειγμα έχουμε την αντίστοιχη ενέργεια των AirPods με το iPhone. Οι χρήστες επίσης θα μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις όταν το iPhone τους απομακρύνεται πολύ μακριά από αυτόν τον tracker και του αντικειμένου στο οποίο έχει τοποθετηθεί.

Οι trackers αυτοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν την τεράστια βάση χρηστών του iOS και έτσι ο εντοπισμός ενός χαμένου αντικειμένου θα είναι ακόμη ευκολότερος σε οποιοδήποτε εξωτερικό σημείο.

Λογισμικό και Υπηρεσίες

Αν και η Apple παρουσίασε τα νέα iOS 13, iPadOS 13, tvOS 13, watchOS 6, και macOS Catalina πίσω τον Ιούνιο στο WWDC ιστορικά παρουσιάζει κάποια χαρακτηριστικά τους και στα event του Σεπτεμβρίου.

Επίσης θα έχουμε μια πιο καλή παρουσίαση χαρακτηριστικών που αναδεικνύουν το hardware του iPhone 11. Έτσι για παράδειγμα σίγουρα θα έχουμε ένα Smart Frame demo επί σκηνής για τα iPhone 11 Pro καθώς και νέα παραδείγματα επαυξημένης πραγματικότητας.

Φυσικά η Apple εστιάζει πάρα πολύ φέτος στις Υπηρεσίες της και αυτό δεν θα αλλάξει ούτε σε αυτό το event.

Αναφορές έκαναν λόγο πως η Apple TV+ υπηρεσία θα λανσαριστεί τον Νοέμβριο. Πληροφορίες για αυτή την συνδρομητική υπηρεσία streaming βίντεο δεν έχουν δοθεί και έτσι ακόμη δεν έχουμε εικόνα για το κόστος της συνδρομής, την διαθεσιμότητα ανά χώρα και πολλά ακόμη. Στο event της Τρίτης λοιπόν ίσως μάθουμε περισσότερα.

Επιπλέον τα iOS 13, macOS Catalina, και tvOS 13 θα υποστηρίζουν ακόμη μια νέα υπηρεσία αυτή του Apple Arcade. Η Apple έχει κρατήσει ένα πολύ χαμηλό προφίλ για αυτή την νέα συνδρομητική υπηρεσία παιχνιδιών στο App Store από την στιγμή της παρουσίασης της για πρώτη φορά στο WWDC. Έτσι λοιπόν αναμένουμε και εδώ να μάθουμε νεότερα καθώς ίσως ακόμη να δούμε και ένα demo.

iPad

Όλα δείχνουν πως η Apple δουλεύει σε νέες αναβαθμίσεις για το iPad συμπεριλαμβανομένου ενός νέου οικονομικού 10.2 ιντσών μοντέλου καθώς και ανανέωση της σειράς των iPad Pro. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που προβλέπουν πως τα νέα iPad Pro θα έρθουν με το νέο σύστημα τριών φακών στην κάμερα στο πίσω μέρος τους όπως θα δούμε στα iPhone 11 Pro.

Θα δούμε νέα iPads λοιπόν σε αυτό το event αυτή την Τρίτη; Μάλλον όχι. Παραδοσιακά η Apple για αυτό τον σκοπό έχει ένα event τον Οκτώβριο προγραμματισμένο όπου και εστιάζει αποκλειστικά στα iPad και στα Mac.

MacBook Pro

H Apple επίσης δουλεύει πάνω σε ένα νέο 16 ιντσών MacBook Pro. Αυτή η νέα συσκευή θα έχει ένα νέο πληκτρολόγιο καθώς και μια νέα οθόνη στις 16 ίντσες αλλά με μια σχεδιαστική υπογραφή παρόμοια με αυτή των 15 ιντσών MacBook Pro μιας και η Apple θα μειώσει τα πλαίσια γύρω από την οθόνη για αυτό το laptop.

Όπως όμως και στην περίπτωση του iPad δεν έχουμε πολλές πιθανότητες να το δούμε στο event της επόμενης εβδομάδας.

Τα πρώτα Over-ear ακουστικά της Apple

To Bloomberg ανέφερε πως η Apple δουλεύει σε ένα νέο σετ over-ear ακουστικών που θα λανσαριστούν το 2019. Αυτή θα είναι η πρώτη είσοδος της Apple σε αυτό τον σχεδιασμό ακουστικών και λογικά δεν θα έρθουν κάτω από την Beats ονομασία.

Κάνεις δεν γνωρίζει αν θα δούμε αυτά τα ακουστικά στο event της επόμενης εβδομάδας ή στο αντίστοιχο που αναμένουμε τον Οκτώβριο.

Apple TV ανανέωση

Πολλές πηγές εικάζουν πως είναι απολύτως λογική η Apple να δουλεύει πάνω σε ένα πιο ισχυρό Apple TV ειδικά με το επικείμενο λανσάρισμα της Apple Arcade υπηρεσίας. Μια πηγή μάλιστα αναφέρει πως το νέο Apple TV ίσως υποστηρίζει το HDMI 2.1.

Δεν θα είναι παράλογο η Apple να παρουσιάσει για πρώτη φορά ένα νέο Apple TV την Τρίτη και να το λανσάρει αργότερα στην αγορά.

Πηγή: appleworldhellas.com

Σχετικές ειδήσεις