ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το HER0 θα μπορούσε να είναι το Tesla των αιθέρων!

Το HER0 θα μπορούσε να είναι το Tesla των αιθέρων!

Η Tesla μπορεί να έχει στείλει αυτοκίνητο στο διάστημα αλλά μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιάσει κάποιο ηλεκτρικό αεροσκάφος όπως αυτό του Joe Doucet.

Του Γιάννη Σκουφή

Τα αεροσκάφη εκπέμπουν καθημερινά εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα στην στρατόσφαιρα και ευθύνονται για το 2,5% των ρύπων που συντελούν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και της κλιματικής αλλαγής.

Τα παραπάνω ώθησαν το σχεδιαστή Joe Doucet από τη Νέα Υόρκη να παρουσιάσει ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο αεροσκάφος που δεν εκπέμπει καθόλου ρύπους! Μπορεί να ακούγεται τραβηγμένο από τα μαλλιά αλλά οποιαδήποτε ιδέα έχει ως στόχο την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης του πληθυσμού του πλανήτη δεν πρέπει να περνά απαρατήρητη.

Πέρα του ότι το HER0 δεν έχει συμβατικούς κινητήρες τζετ αλλά ηλεκτροκινητήρες -οι μπαταρίες του εξασφαλίζουν αυτονομία πτήσης από 24 λεπτά έως 2 ώρες- ο σχεδιαστής του εστιάζει και στην καινοτόμο θέση των ελίκων. Οι οποίες είναι τοποθετημένες πίσω και όχι μπροστά από τα φτερά, με αποτέλεσμα να μην τραβούν αλλά να σπρώχνουν το HER0.

O Doucet λέει πως το πρότζεκτ του είναι 20% πιο αργό από ένα συμβατικό αεροσκάφος, οπότε μιλάμε ουσιαστικά για την εκτέλεση δρομολογίων σε κοντινές αποστάσεις. Επίσης η τεχνολογία των ελίκων του του δίνει τη δυνατότητα να προσγειώνεται και απογειώνεται σε μικρού μήκους αεροδιαδρόμους. Ότι πρέπει δηλαδή για τα νησιά της χώρας μας!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr