ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

iPhone 12: Στις 13 Οκτωβρίου οι επίσημες ανακοινώσεις της Apple

iPhone 12: Στις 13 Οκτωβρίου οι επίσημες ανακοινώσεις της Apple
AP Photo/Mark Lennihan

Στην τελική ευθεία για την παρουσίαση της επόμενης γενιάς του iPhone βρίσκεται πλέον η Apple. Ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι στις 13 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει μία online παρουσίαση μέσω του Apple.com, όπου αναμένεται να ανακοινώσει τα νέα μοντέλα iPhone.

Τα τελευταία χρόνια, η Apple παρουσίαζε το νέο iPhone τον Σεπτέμβριο, αλλά οι ειδικές καταστάσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξει μία καθυστέρηση περίπου ένα μήνα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το iPhone 12, όπως πιθανότατα θα ονομάζεται η νέα «ναυαρχίδα» της Apple θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα προς το τέλος Οκτωβρίου ή τις αρχές Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα συνήθως εντάσσεται στο δεύτερο κύμα της εμπορικής διάθεσης, αν και φέτος τα δεδομένα μπορεί να διαφοροποιηθούν λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η Apple σχεδιάζει να παρουσιάσει 4 μοντέλα με το πιο μικρό να έχει οθόνη 5,4 ιντσών και το μεγαλύτερο να φθάνει στις 6,7 ίντσες!

Αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο iPhone έχει οθόνη 6,5 ιντσών. Αρκετά πιθανό θεωρείται και το ενδεχόμενο να έχουν όλα τα μοντέλα δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 5G, ενώ αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στον σχεδιασμό και σημαντικές βελτιώσεις στην κάμερα. Μάλιστα, ορισμένοι αναλυτές περιμένουν να δουν στα πιο ακριβά μοντέλα η οθόνη να προσφέρει ανανέωση στα 120 Hz, κάτι που θα αποτελεί μία σημαντική αναβάθμιση και θα δώσει μία διαφορετική εμπειρία σε όσους ασχολούνται με το gaming.

Λόγω των αλλαγών, η Apple θα αποφύγει να πάει σε μία ονοματοδοσία του τύπου 11s, όπως μας έχει συνηθίσει στο παρελθόν. Το iPhone 12 θα έρχεται με οθόνη 5,4 ιντσών και θα είναι αρκετά προσιτό (σ.σ. αναμένεται να ξεκινά από τα 650 δολάρια χωρίς ΦΠΑ στις ΗΠΑ), ενώ το iPhone 12 Max θα είναι με οθόνη 6,1 ιντσών. Και τα δύο μοντέλα θα έχουν διπλή κάμερα.

Το iPhone 12 Pro θα έχει επίσης οθόνη 6,1 ιντσών αλλά τριπλή κάμερα και με πολλά επιπλέον χαρακτηριστικά, ενώ το κορυφαίο μοντέλο θα είναι το iPhone 12 Pro Max με οθόνη 6,7 ιντσών.

Πάντως, ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι στα νέα iPhone να μην υπάρχει φορτιστής πέραν ενός καλωδίου μετατροπής USB-C σε Lightning.

Πηγή: Cnn.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αγωνία για τις ΜΕΘ - Μόνο 40 κλίνες μένουν κενές στην Αττική