ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ethical Hacking: Σεμινάριο για τη Μεθοδολογία Επιθέσεων Hackers

Ethical Hacking: Σεμινάριο για τη Μεθοδολογία Επιθέσεων Hackers

Mε τις επιθέσεις χάκερ να μας απασχολούν καθημερινά και τους «Αnonymus» να τραβούν συνεχώς την προσοχή μας, το θέμα της διαδικτυακής τρομοκρατίας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Κυβερνήσεις και ιδιωτικές εταιρείες φαίνονται ανήμπορες να αντιμετωπίσουν αυτές τις «νέου είδους» επιθέσεις, οι οποίες τις περισσότερες φορές είναι απρόσωπες.

Στο πλαίσιο αυτό η Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College σε συνεργασία με την Q-Training, διοργανώνει σεμινάριο με θέμα Ethical Hacking: «Μεθοδολογία Επιθέσεων Hackers. Εταιρική Στρατηγική ασφάλειας και μηχανισμοί προστασίας των δεδομένων της Επιχείρησης».

Σκοπός του σεμιναρίου είναι, να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες τον τρόπο που λειτουργούν οι hackers και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν ώστε να είναι σε θέση να αναπτύξουν μια αποτελεσματική και αξιόπιστη εταιρική πολιτική ασφαλείας.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί Σάββατο 10 και 17 Μαρτίου 2012, ώρα 09:00-17:00 και η διάρκεια του είναι δεκαέξι ώρες. Οι θεματικές ενότητες του σεμιναρίου περιλαμβάνουν: Hackers Profiling, Hackers Methodology, Hackers Techniques, Target identification and Information Gathering Techniques, Vulnerability Analysis Techniques and tools, Exploitation Techniques, Operation Techniques.

Η μεθοδολογία υλοποίησης του σεμιναρίου περιλαμβάνει: Διάγνωση αναγκών και σχηματισμό προφίλ συμμετεχόντων πριν την έναρξη του σεμιναρίου , χρήση ενεργητικών εκπαιδευτικών τεχνικών, υλοποίηση σε σύγχρονο εργαστήριο Πληροφορικής.

Διαβάστε περισσότερα στο Newscode.gr