ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η πλατφόρμα εφαρμογών που όλοι κατεβάζουν σήμερα

Η πλατφόρμα εφαρμογών που όλοι κατεβάζουν σήμερα

Λένε πως τα νέα δεδομένα στη ζωή μας και η νέα, ιδιαίτερη πραγματικότητα που βιώνουμε, μας οδηγήσαν με ακόμη πιο γοργούς ρυθμούς στον ψηφιακό κόσμο του αύριο. Και πράγματι, χρειάστηκαν μόλις οκτώ μήνες για να γίνει η καθημερινότητά μας περισσότερο digital και tech. 

Ξαφνικά η τηλεργασία έγινε μέρος της ζωής μας, ενώ όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι οι οποίοι στρέφονται καθημερινά πλέον στις πλατφόρμες εφαρμογών για να διευκολύνουν την καθημερινότητά τους, με την πλειονότητα των οικονομικών συναλλαγών, των αγορών μας αλλά και πολλών δραστηριοτήτων μας, να γίνεται πλέον με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Με λίγα λόγια, ζούμε σήμερα, το ψηφιακό αύριο στο οποίο οδεύαμε! Διότι ακόμη και αν «το είχαμε» εδώ και αρκετά χρόνια με την τεχνολογία, τώρα στρεφόμαστε πιο συχνά στα κορυφαία apps του διαδικτύου προκειμένου να διευκολύνουμε την καθημερινότητά μας, να εργαστούμε, να διασκεδάσουμε, ακόμη και να γυμναστούμε. Ουσιαστικά, η νέα πραγματικότητα που βιώνουμε, μας φέρνει νωρίτερα από το προβλεπόμενο στο digital αύριο, δίνοντας περαιτέρω ώθηση στην ψηφιακή επανάσταση και φυσικά, στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Οι αριθμοί «μιλούν» από μόνοι τους και σε αυτή την περίπτωση. Αρκεί απλώς να υπογραμμίσουμε ότι η τρίτη πιο δημοφιλής πλατφόρμα εφαρμογών στον κόσμο, το Huawei AppGallery, μετρά αυτή τη στιγμή πάνω από 460 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε 170 χώρες παγκοσμίως, με τα downloads που πραγματοποιήθηκαν από αυτό μόνο το πρώτο μόνο εξάμηνο του 2020, να «αγγίζουν» τα 184 δισεκατομμύρια. Αριθμοί που σίγουρα εντυπωσιάζουν, ειδικότερα αν αναλογιστούμε πως το λανσάρισμα του συγκεκριμένου AppGallery έγινε τον Απρίλιο του 2018!

Ανακαλύπτοντας τον σύγχρονο κόσμο των apps

Τι είναι όμως οι πλατφόρμες εφαρμογών και πώς αλλάζουν τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τις δυνατότητες που μας προσφέρουν σήμερα το διαδίκτυο και η τεχνολογία;

Ουσιαστικά, πρόκειται για πλατφόρμες οι οποίες «φιλοξενούν», δηλαδή συγκεντρώνουν, γνωστές και δημοφιλείς εφαρμογές, διεθνείς και τοπικές. Ανάλογα με τον τομέα που μας ενδιαφέρει ή την ανάγκη μας και στην περίπτωση του AppGallery με τη βοήθεια του Petal Search (ενός προηγμένου εργαλείου αναζήτησης), έχουμε τώρα στη διάθεσή μας με οργανωμένο και ασφαλή τρόπο, apps που μας εξυπηρετούν καθημερινά. Και όλα αυτά ξεκινούν με ένα download στο κινητό μας.

Γιατί όλο και περισσότεροι στρέφονται τώρα στις πλατφόρμες εφαρμογών; Διότι προσφέρουν στους χρήστες τους ασφάλεια, ιδιωτικότητα και μεταξύ άλλων, ελευθερία και ευελιξία. Με το «άγγιγμα» της οθόνης του κινητού του δηλαδή, ο καθένας μπορεί να αποκτήσει σήμερα πρόσβαση σε ένα ασφαλές ψηφιακό οικοσύστημα με apps που αφορούν σε κάθε τομέα της ζωής του και μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του.

Βέβαια, υπάρχουν μερικοί ακόμη λόγοι που κάνουν όλο και πιο πολλούς φίλους, συναδέλφους και γνωστούς μας να «κατεβάζουν» τώρα το Huawei AppGallery. Οι επιστροφές χρημάτων, οι εκπτώσεις, τα κουπόνια για δωρεάν κατανάλωση, αλλά και η δυνατότητα διασυνδεσιμότητας με smartphones, laptops, tablets και smartwatches, είναι μερικά μόνο από τα οφέλη του να χρησιμοποιεί κάποιος αυτή την κορυφαία πλατφόρμα εφαρμογών, αντί να επιλέγει να κάνει ξεχωριστά downloads για κάθε app.

Οι εφαρμογές που μας είναι πλέον απαραίτητες

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι οι οποίοι χρησιμοποιούν καθημερινά εφαρμογές για να διευκολύνουν την καθημερινότητά τους και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νέας καθημερινότητας, είτε πρόκειται για τις οικονομικές συναλλαγές τους, είτε για τις μετακινήσεις, την καλύτερη επικοινωνία με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, τη διασκέδαση και την εργασία τους.

Το τι είδους εφαρμογές μπορεί να ανακαλύψει κάποιος σήμερα στο AppGallery, είναι ενδεικτικό των απεριόριστων δυνατοτήτων που μας προσφέρει η τεχνολογία. Στην τρίτη πιο δημοφιλή εφαρμογή στον κόσμο, για παράδειγμα, μπορούμε να βρούμε τώρα από το Moovit (δηλαδή το Νο1 app για συγκοινωνίες που μας βοηθά να μετακινούμαστε σε 106 χώρες στον κόσμο) στην κορυφαία εφαρμογή πλοήγησης TomTom Go Navigation και από το Bolt σε apps που σχετίζονται με τη διατήρηση και την παρακολούθηση της υγείας και της φυσικής μας κατάστασης. Το Huawei Health, το Sleep Cycle, το Home Workouts και μεταξύ άλλων το StepsApp, αποδεικνύουν ότι τη δεκαετία του 2020, μπορούμε να γυμναστούμε και να φροντίσουμε καλύτερα τους εαυτούς μας με τη βοήθεια των smartphones μας και φυσικά, με τη χρήση των κατάλληλων apps και wearables.

Εκτός από τις διεθνώς αναγνωρισμένες εφαρμογές όμως, στο AppGallery βρίσκουμε σήμερα και apps που ξεχωρίζουν σε τοπικό επίπεδο. Από το efood -τη δημοφιλέστερη υπηρεσία online παραγγελίας φαγητού στην Ελλάδα- στο Taxiplon Passenger για τις ασφαλείς μετακινήσεις μας με ταξί και από το ParkAround που μας βοηθά να παρκάρουμε εύκολα και οικονομικά τα οχήματά μας στο e-fresh που διευκολύνει τις αγορές μας για το σπίτι.

Όλες αυτές οι εφαρμογές αποδείχθηκαν πολύτιμες τους περασμένους μήνες και συνεχίζουν να κερδίζουν την εμπιστοσύνη και την προσοχή μας και την περίοδο που διανύουμε. Δεν είναι οι μόνες όμως! Αρκεί να αναλογιστούμε ότι πλέον στο AppGallery έχουν ενταχθεί ήδη οι εφαρμογές των ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Χρυσή Ευκαιρία, Nova Go, ERTFlix και Viva.gr, καθώς και τα mobile apps των τραπεζών Eurobank, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, ενώ σύντομα αναμένεται να ενταχθεί και εκείνο της Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, το ψηφιακό αύριο, είναι ήδη εδώ μέσα από πλατφόρμες και εφαρμογές που μας προσφέρουν σήμερα μια σειρά από δυνατότητες και προνόμια, από επιλογές που δίνουν ώθηση στη νέα μας καθημερινότητα. Στην περίπτωση του AppGallery και της Huawei συγκεκριμένα, κορυφαίος στόχος είναι η καθημερινή μας διευκόλυνση και μεταξύ άλλων, η επιτάχυνση του απαραίτητου ψηφιακού μετασχηματισμού των οργανισμών και των επιχειρήσεων.

Εδραιώνοντας ένα ισχυρό ψηφιακό και τεχνολογικά εξελιγμένο οικοσύστημα και μέσα από μία πληθώρα digital λύσεων, το σίγουρο είναι πως στο μέλλον -και όχι το τόσο μακρινό- η ψηφιακή πραγματικότητα θα διευκολύνει περαιτέρω τη ζωή μας και θα μας προσφέρει ακόμη πιο πολλές λύσεις, σε κάθε τομέα της ζωής μας. Για την ώρα, ας αξιοποιήσουμε όλες τις ψηφιακές δυνατότητες και τις εφαρμογές που έχουμε στα χέρια μας -και είναι σίγουρα πολλές- για να κάνουμε τη νέα μας πραγματικότητα ακόμη πιο εύκολη, διασκεδαστική και συμφέρουσα.