ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το home office θέλει την… οθόνη του!

Το home office θέλει την… οθόνη του!

Κατά τη διάρκεια της «καραντίνας», ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων κλήθηκε να εργαστεί από το σπίτι του. Η πρώτη κίνηση για τους περισσότερους ήταν να χρησιμοποιήσουν τον φορητό υπολογιστή, είτε τον εταιρικό είτε τον προσωπικό, και να αρχίσουν να εργάζονται όπως και στο γραφείο τους. Αν και σε πολλές περιπτώσεις, υπήρχε μία βασική διαφορά σε σχέση με το γραφείο: η οθόνη.

Οι φορητοί υπολογιστές έχουν πολλά πλεονέκτημα αλλά και ένα μειονέκτημα: η οθόνη τους δεν μπορεί να είναι ιδιαίτερα μεγάλη καθώς αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να μην είναι… φορητοί. Οπότε, το σύνολο σχεδόν των φορητών υπολογιστών που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις κινείται μεταξύ 13,3 και 15,6 ιντσών. Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις με μοντέλα όπου η οθόνη φθάνει στις 17,3 ίντσες, αλλά είναι ελάχιστα και απευθύνονται σε πολύ εξειδικευμένες ανάγκες.

Όμως, η οθόνη είναι ουσιαστικά η επιφάνεια εργασίας. Και όσο πιο μεγάλη, τόσο πιο παραγωγικός είναι ένας εργαζόμενος. Ειδικά για ανθρώπους που χρειάζονται να παρακολουθούν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σε πολλαπλά παράθυρα, μία μεγάλη οθόνη είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο.

Οπότε, η νέα τάση στο «οικιακό γραφείο» (home office) δεν είναι άλλη από τη χρήση μίας μεγάλης οθόνης. Πολλές επιχειρήσεις, αλλά και οι εργαζόμενοι από μόνοι τους, έχουν αρχίσει να κατανοούν αυτή την ανάγκη και σπεύδουν να την καλύψουν αποκτώντας ένα οθόνη από κατασκευαστές όπως η Samsung, η οποία είναι από τις εταιρείες που διαθέτουν μία εξαιρετικά μεγάλη γκάμα μοντέλων με αρκετά και σημαντικά πλεονεκτήματα.

Επιλέγοντας οθόνη

Η επιλογή οθόνης έχει αρκετές παραμέτρους που πρέπει να λάβει υπόψη του οποιοσδήποτε αγοραστής είτε πρόκειται για μία επιχείρηση είτε για έναν ελεύθερο επαγγελματία που εργάζεται από το σπίτι του είτε απλά για έναν εργαζόμενο που θέλει να κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητα στο home office.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ