ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Nokia 808 έχει κάμερα 41 Megapixel. Ναι, Σαράντα ένα Megapixel!

Το Nokia 808 έχει κάμερα 41 Megapixel. Ναι, Σαράντα ένα Megapixel!

Μπορεί στη δεύτερη μέρα της έκθεσης Mobile World Congress (MWC) που διεξάγεται στη Βαρκελώνη να παρουσιάστηκαν αρκετά καινούργια μοντέλα κινητών, ωστόσο την παράσταση έκλεψε η Nokia με το μοντέλο 808.

Το νέο κινητό την φιλανδικής εταιρίας δεν έχει Android, δεν είναι Windows Phone, δεν έχει τα τελευταία τεχνολογικά χαρακτηριστικά αλλά έχει μία κάμερα... τέρας 41 Megapixel και οπτικά μέρη της Carl Zeiss!

Το πλήρες όνομα του μοντέλου είναι Nokia 808 Pure View.

Tι είναι το όμως το Pure View; Το κινητό έχει δυνατότητα να τραβήξει φωτογραφίες 38 Megapixel (7152 x 5368 pixels), αλλά με την επιλογή Pure View μπορεί να τραβήξει 41 Megapixel... Λεπτομέρειες δηλαδή...

Φυσικά μην περιμένετε επιδόσεις φωτογραφικής κάμερας DSLR, καθώς οι φωτογραφίες αποθηκεύονται σε 8 Megapixel. Αυτό που κερδίζει ουσιαστικά ο χρήστης είναι σαφώς πιο καθαρές και φωτεινές φωτογραφίες.

Nokia808PureView

Φυσικά στον σχεδιασμό το κινητό δεν έχει ξετρελάνει το κοινό και αυτό είναι κατανοητό καθώς είναι αδύνατο να χωρέσει ένας τέτοιος φακός σε μια συσκευή η οποία θα έπρεπε να είναι... slim.

Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, η οθόνη είναι 4 ιντσών τεχνολογίας AMOLED Clear Black, έχει μονοπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 1.3GHz και θα τρέχει το... παλιό και αγαπημένο λειτουργικό σύστημα Symbian με την τελευταία έκδοση Belle.

Nokia808Work02

Έχει ενσωματωμένη μνήμη 16GB δυνατότητα επέκτασης μέσω micro SD.

H κάμερα τραβάει βίντεο ανάλυσης HD 1080p και φυσικά έχει WiFi, Bluetooth και Nokia Maps, τα οποία σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας θα λειτουργούν πλέον και σε offline κατάσταση.

H Nokia, απ'ότι φαίνεται, επέστρεψε...