ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δες τους τίτλους που πρέπει να παίξεις πρώτος στο ολοκαίνουριο PS5 σου!

Δες τους τίτλους που πρέπει να παίξεις πρώτος στο ολοκαίνουριο PS5 σου!

Η στιγμή που περίμενες για μήνες χρόνια επιτέλους έφτασε! Το καινούριο σου PS5 πήρε τη θέση του δίπλα στην τηλεόρασή σου κι εσύ είσαι έτοιμος να χαρείς όλα όσα έχει να σου προσφέρει η νέα κονσόλα της Sony. Για μια στιγμή όμως.

Τι θα παίξεις; Καλά όλα τα παιχνίδια της προηγούμενης γενιάς με τα οποία είναι συμβατό το σύστημα, όμως ας μη γελιόμαστε: όλα τα λεφτά είναι οι τίτλοι που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για το PS5. Στην αγορά θα βρεις αρκετούς από αυτούς. Ποιοι είναι οι καλύτεροι όμως;

Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

Το Marvel’s Spider-Man για το PS4 μας προσέφερε πριν λίγα χρόνια την απολαυστικότερη εμπειρία πλοήγησης σε χάρτη, καθώς ο ομώνυμος ήρωας τριγυρνούσε σχεδόν «πετώντας» στη Νέα Υόρκη. Το Miles Morales έρχεται να «πατήσει» πάνω στο δοκιμασμένο gameplay του προκατόχου του, συστήνοντάς μας έναν νέο χαρακτήρα στον ρόλο του Spider-Man και εμπλουτίζοντας την όλη εμπειρία με ενδιαφέροντα gimmicks. Πάνω απ’ όλα όμως, το παιχνίδι επιτρέπει στο PS5 να… δείξει τα δόντια του, «σερβίροντάς» μας μία από τις εντυπωσιακότερες εκδοχές του Μανχάταν που έχουμε δει σε video game. Για να στο θέσουμε όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται, το Miles Morales είναι η καλύτερη ταινία Spider-Man που έχεις παίξει. Τόσο απλα.

Demon’s Souls

Ό,τι και να πούμε για το Demon’s Souls, το remake του αρχικού τίτλου που κυκλοφόρησε το 2009 στο PS3, θα είναι λίγο. Ας περιοριστούμε στο ότι πρόκειται για τον εντυπωσιακότερο και καλύτερο μέχρι στιγμής τίτλο νέας γενιάς ανεξαρτήτως είδους και πλατφόρμας. Το «διαμάντι» της FromSoftware δείχνει εκπληκτικό στο PS5, χαρίζοντάς σου ώρες gameplay. Μην αφήσεις τον βαθμό δυσκολίας του να σε αποθαρρύνει: κατανόησε τη φιλοσοφία του και άφησέ το να σε ταξιδέψει στον αρρωστημένα όμορφο κόσμο του. Το motion capture είναι οσκαρικών προδιαγραφών και σε συνδυασμό με την υψηλότερη ανάλυση και το ενισχυμένο framerate, κάνει τις μάχες να μοιάζουν λες και είναι βγαλμένες από χορογραφία. Απλά υπέροχο…

Sackboy: A Big Adventure

Μη βιαστείς να προσπεράσεις το Sackboy: A Big Adventure. Η Sony εξέλιξε τη σειρά LittleBigPlanet με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σεβόμενη πλήρως τις καταβολές της αλλά και ενσωματώνοντας στο gameplay του spin off της όλα όσα πρέπει να διαθέτει ένα σύγχρονο platformer. Για πρώτη φορά θα παίξεις με τον Sackboy στις τρεις διαστάσεις, απολαμβάνοντας τον ευφυέστατο σχεδιασμό των επιπέδων του παιχνιδιού και αφήνοντας το gameplay του να σε ταξιδέψει με όπλο το εντυπωσιακό του βάθος. Τα πάντα στον τίτλο είναι προσεγμένα μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας με αποτέλεσμα αυτός να προσφέρει μία υπέροχη και άκρως ψυχαγωγική εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους.

Immortals Fenyx Rising

Μπορεί πριν το λανσάρισμά του λίγοι να πίστευαν το Immortals Fenyx Rising, όμως και μόνο το ότι η παραγωγή του υπογράφεται από τους δημιουργούς του Assassin’s Creed Odyssey, θα έπρεπε να είναι αρκετό. Ετοιμάσου για ένα πρωτότυπο ταξίδι στην ελληνική μυθολογία μέσα από έναν τίτλο που θα σε εκπλήξει με το ενδιαφέρον gameplay του (θυμίζει λίγο Breath of the Wild, εδώ που τα λέμε), τα όμορφα γραφικά, το στρωτό animation και γενικώς την παρουσίασή του. Οι μάχες εναλλάσσονται με το platforming και την εξερεύνηση με την τελική εμπειρία να αποζημιώνει πλήρως, δίχως ν’ αφήνει κανέναν παραπονεμένο.

Assassin’s Creed Valhalla

Ποιος μπορεί να πει όχι σε έναν τίτλο Assassin’s Creed; Κανείς. Και στην περίπτωση του Valhalla, κανείς... στο τετράγωνο. Η σειρά της Ubisoft μας ταξιδεύει αυτή τη φορά στον κόσμο των Βίκινγκ οι οποίοι ετοιμάζονται να εισβάλλουν στην Αγγλία (ή τέλος πάντων στη γη των Αγγλοσαξόνων, για να είμαστε ακριβέστεροι). Το παιχνίδι υιοθετεί το χαρακτηριστικό action RPG gameplay που έχει τα τελευταία χρόνια η σειρά, με τον κεντρικό ήρωα, Eivor να είναι από τους πλέον εντυπωσιακούς που έχουμε δει βάσει προσωπικότητας. Το Valhalla ξεφεύγει από τον stealthy χαρακτήρα των προηγούμενων Assassin’s Creed με τις μάχες να διαδέχονται η μία την άλλη και το αίμα να ρέει άφθονο.

Nioh Collection

Δεν γίνεται να μη σου προτείνουμε τη Nioh Collection. Με το συγκεκριμένο πακετάκι, βλέπεις, η Tecmo Koei μας προσφέρει δύο εξαιρετικούς τίτλους που τα πήγαν περίφημα στο PS4, ενισχυμένους με νέα χαρακτηριστικά και καλύτερη απόδοση. Τόσο το Nioh, όσο και το Nioh 2 παίζουν σε native 4K ανάλυση υποστηρίζοντας framerates έως και 120 fps. Αυτό το τελευταίο σε συνδυασμό με το gameplay τους, θα σου προσφέρει μία άνευ προηγουμένου εμπειρία (εφ’ όσον διαθέτεις συμβατή οθόνη/τηλεόραση) που θα σε καθηλώσει για δεκάδες ώρες. Μία απόλυτα value for money πρόταση που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι φίλοι των action/hack & slash.

Hitman 3

To Hitman 3 αποτελεί το ιδανικό φινάλε στην τριλογία των Hitman που ξεκίνησε το 2016, έπειτα από το τελευταίο reboot της σειράς. Αν μάλιστα επιλέξεις να το παίξεις στο PS5, τότε θα απολαύσεις εξωπραγματικά γραφικά. Τα επίπεδα στα οποία θα κληθείς να φέρεις εις πέρας τις αποστολές σου βρίθουν λεπτομερειών, με την όλη παρουσίαση να ενισχύεται από άκρως ρεαλιστικές φωτοσκιάσεις και AI που δίνει ρέστα. Ο Agent 47 έχει για ακόμα μια φορά ένα ευρύ ρεπερτόριο κινήσεων, με το παιχνίδι να είναι απαιτητικότερο από ποτέ, βάζοντάς σου στόχους που σε πολλές περιπτώσεις θα μοιάζουν απλά ανέφικτοι. Τι να κάνουμε, δεν είμαστε όλοι γεννημένοι silent assassins…

FIFA 21

Ίσως με μια πρώτη ανάγνωση, ένα παιχνίδι της σειράς FIFA να μην ακούγεται και τόσο… ριζοσπαστικό. Κι όμως, το gameplay του FIFA 21 στο PS5 δεν έχει καμία σχέση με αυτό στο PS4. Για την ακρίβεια δεν μιλάμε καν για το ίδιο παιχνίδι. Παίζοντας τον τίτλο της EA Sports στο PS5 θα διαπιστώσεις πως το γήπεδο έχει πραγματικό βάθος. Η τρίτη διάσταση αποδίδεται άψογα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, με την ατμόσφαιρα να είναι πραγματικά εκπληκτική και την όλη εμπειρία απόλυτα τηλεοπτική. Το υψηλό framerate έχει ως αποτέλεσμα κινήσεις με μοναδική πλαστικότητα, με τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου να παρελαύνουν μέσα από την τηλεόρασή σου.