ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το πρώτο ιδιωτικό δίκτυο κινητής στο λιμάνι του Πειραιά από τη Vodafone

Το πρώτο ιδιωτικό δίκτυο κινητής στο λιμάνι του Πειραιά από τη Vodafone

Τα ιδιωτικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας αποτελούν μία νέα τάση σε παγκόσμιο επίπεδο και δίνουν τη δυνατότητα σε εταιρείες με μεγάλες εγκαταστάσεις να υλοποιήσουν καινοτόμες εφαρμογές και να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα τους. 

Στην Ελλάδα, το πρώτο τέτοιο δίκτυο υλοποιήθηκε στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ)από τη Vodafone Ελλάδος.

Το έργο υλοποιήθηκε μέσα σε μόλις 3 μήνες, ένα εξαιρετικό μικρό χρονικό διάστημα, καθώς, όπως αναφέρει στο CNN Greece, η Κάτια Σταθάκη, Γενική Διευθύντρια Vodafone Business, ο εξοπλισμός που έχει χρησιμοποιηθεί είναι ότι καλύτερο υπάρχει παγκοσμίως και περιλαμβάνει 11 ιδιωτικούς σταθμούς κινητής τηλεφωνία, 2000 τερματικά και αισθητήρες, 2 Data Centers και 80 διασυνδέεις οπτικών ινών. Η χωρητικότητα του δικτύου φθάνει στα 3 Gbps και οι δυνατότητες είναι άκρως εντυπωσιακές.

Για το λιμάνι του Πειραιά, όπως εξηγεί ο υπεύθυνος δημοσίων και επενδυτικών σχέσεων του ΟΛΠ, Νεκτάριος Δεμενόπουλος, το συγκεκριμένο έργο κρίθηκε απαραίτητο δεδομένου ότι ΟΛΠ και ΣΕΠ ήθελαν να υιοθετήσουν άμεσα νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες InternetofThings (IoT).

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr