ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Apple event- Spring Loaded: iPad Pro, AirTags, νέα iMacs από τον αμερικανικό κολοσσό

iPad Pro
Apple

Την επόμενη γενιά του iPad Pro παρουσίασε, μεταξύ άλλων, την Τρίτη η Apple στο event της: Η συσκευή διαθέτει νέο επεξεργαστή M1, το ίδιο τσιπ που χρησιμοποιείται από τα MacBook Air, MacBook Pro και Mac Mini. Η Apple υποστηρίζει πως αυτό συνεπάγεται ένα «μεγάλο άλμα στις επιδόσεις» σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι επιδόσεις στα γραφικά είναι κατά πολύ αχύτερες, ενώ βελτιωμένη είναι και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Το iPad Pro επίσης υποστηρίζει Thunderbolt, 5G και έχει βελτιωμένη κάμερα.

Επίσης, η Apple παρουσίασε τα AirTags, για τον εντοπισμό χαμένων αντικειμένων, και υπηρεσίες συνδρομής podcasts ανταγωνιστικές στο Spotify- καθώς και μια σειρά υπολογιστών iMac, σε μια ποικιλία χρωμάτων.

Τα AirTags θα κοστίζουν 29 δολάρια το ένα ή 99 τα τέσσερα και η διάθεσή τους αρχίζει από τις 30 Απριλίου. Οι συνδρομές για τα podcasts θα τίθενται από τους δημιουργούς, με μηνιαία χρέωση. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα χρεώνει τους δημιουργούς 19,99 δολάρια ετησίως για το πρόγραμμα των podcasts της.

Επίσης, ο αμερικανικός κολοσσός παρουσίασε μια πιο λεπτή έκδοση του υπολογιστή iMac της η οποία χρησιμοποιεί δική της μονάδα επεξεργασίας και έρχεται σε διαφορετικά χρώματα.

Με οθόνη 24 ιντσών, τα iMacs έχουν πάχος μόλις 11,5 χιλιοστά. Επίσης, διαθέτουν εξελιγμένες εμπρόσθιες κάμερες και μικρόφωνα, σε μια κίνηση η οποία εκλαμβάνεται ως αντίδραση της Apple στις εκκλήσεις των καταναλωτών για βελτίωσή τους έτσι ώστε να ακολουθήσουν την αντίστοιχη πορεία που σημειώνεται στα iPhones και τα iPads, σε μια περίοδο όπου οι βιντεοκλήσεις εξαπλώνονται όλο και περισσότερο.

Ακόμη, η εταιρεία παρουσίασε τη νέα έκδοση της Apple TV, ενώ έκανε ανακοινώσεις και για την Apple Card, την οποία ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας περιέγραψε ως ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της διευκόλυνσης των χρηστών ως προς τη διαμόρφωση των credit scores τους. Ακόμη, όπως έγινε γνωστό, το iPhone 12 θα είναι σύντομα διαθέσιμο σε μωβ χρώμα.

H εταιρεία ανακοίνωσε επίσης συνδρομητικές υπηρεσίες podcasts, που θα ανταγωνίζονται το Spotify, με τις τιμές να τίθενται από τους δημιουργούς τους και οι χρεώσεις να είναι μηνιαίες. Η Apple θα χρεώνει τους δημιουργούς 19,99 δολάρια ετησίως για το πρόγραμμα των podcasts.

Με πληροφορίες από Reuters, The Verge

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Σκέψεις για μήνυμα Μητσοτάκη στον ελληνικό λαό τις επόμενες μέρες