ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

TikTok: Οι αριθμοί της πλατφόρμας που ξετρελαίνει τους νέους – Δείτε το infographic του Newsbomb.gr

TikTok: Οι αριθμοί της πλατφόρμας που ξετρελαίνει τους νέους – Δείτε το infographic του Newsbomb.gr

Η ψηφιακή εφαρμογή TikTok αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ένα από τα αγαπημένα διαδικτυακά σημεία συνάντησης για τις μικρότερες ηλικίες και το «κόκκινο πανί» για τον Donald Trump.

Έπειτα από την κυκλοφορία της τον Σεπτέμβριο του 2016, χρειάστηκε να περάσουν μόλις δύο χρόνια για να αρχίσει να κερδίζει όλο και περισσότερη δημοτικότητα, ώσπου τον Οκτώβριο του 2018 έγινε η εφαρμογή που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό λήψεων, αφήνοντας πίσω το Messenger και το Facebook. Πώς τα κατάφερε; Χάρη στους εκατομμύρια έφηβους σε κάθε γωνία του κόσμου, οι οποίοι δεν έχαναν ευκαιρία να κάνουν upload σύντομα αστεία ή καθημερινά στιγμιότυπα από τη δική τους πραγματικότητα.

Η διαφορά που κάνει το TikTok να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτια της εποχής του, είναι η αμεσότητα. Όπως συμβαίνει με κάθε εφαρμογή video sharing, έτσι και οι χρήστες του TikTok έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν μικρά ερασιτεχνικά βίντεο με τους φίλους τους, μέσα από τα οποία προκύπτουν challenges, τάσεις, viral, αποκαλύψεις, ατελείωτες στιγμές χορού, γέλιου και μουσικής. Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μερικούς αριθμούς που θα μας βοηθήσουν να γνωρίσουμε καλύτερα το TikTok, δηλαδή διαδικτυακό «στέκι» που συσπειρώνει εκατομμύρια νέους σε περισσότερες από 155 χώρες και 75 γλώσσες!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ντιέγκο Μαραντόνα: Η ώρα της δικαιοσύνης πλησιάζει – Κατατίθεται η έκθεση «φωτιά» κατά των γιατρών