ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Realme 8 5G: H συσκευή για να αξιοποιήσεις τις 5G ταχύτητες χωρίς να πληρώσεις μία… περιουσία

Realme 8 5G: H συσκευή για να αξιοποιήσεις τις 5G ταχύτητες χωρίς να πληρώσεις μία… περιουσία

Τα δίκτυα 5ης γενιάς είναι πλέον και στη χώρα μας, η κάλυψη που προσφέρουν οι πάροχοι διευρύνεται διαρκώς αλλά χρειάζεσαι να έχεις και το smartphone που να υποστηρίζει την 5G τεχνολογία για να μπορέσεις να απολαύσεις πραγματικά υψηλές ταχύτητες.

Όμως, τι γίνεται σε περίπτωση που δεν θες να δώσεις και μία… περιουσία για το επόμενο smartphone σου;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτή έρχεται από τη realme, τον κατασκευαστή με την ταχύτερη ανάπτυξη τους τελευταίους μήνες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Το realme 8 5G είναι ένα smartphone προσιτό μεν αλλά και με πολύ καλές επιδόσεις δεδομένου της τιμής απόκτησης του.

Η συγκεκριμένη συσκευή είναι από αυτές που σου δημιουργούν καλή εντύπωση από τη στιγμή που θα τη βγάλεις από τη συσκευασία της. Γενικότερα, πρόκειται για ένα smartphone με ποιοτική κατασκευή που ενδεχομένως να μην την περιμένεις αν αναλογιστείς το κόστος τους.

Καταρχάς είναι ένα όμορφο smartphone που είναι ιδιαίτερα λεπτό καθώς το πάχος του είναι μόλις στα 8,5 χιλιοστά. διαθέτει ελαφρώς κυρτές πλευρές και γενικότερα είναι πολύ άνετο στο χέρι. Επιπλέον, το σύστημα της κάμερας δεν εξέχει ιδιαίτερα στην πίσω πλευρά, όπως συμβαίνει με πολλά smartphones σε αυτή την κατηγορία. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να χρησιμοποιείται μία θήκη. Ιδίως από τη στιγμή που υπάρχει μία μέσα στη συσκευασία!

Πάμε στην οθόνη που είναι αρκετά μεγάλη καθώς η διαγώνιος είναι στις 6,5 ίντσες, ενώ η τεχνολογία που χρησιμοποιείται είναι η LCD IPS με ανάλυση FHD+ (2400x1080 pixels). Η οθόνη έρχεται με ρυθμό ανανέωσης στα 90 Hz που κάνει πολύ ομαλή τη χρήση και τα οφέλη του είναι άμεσα αισθητά για τον απλό ή τον προχωρημένο χρήστη. Επιπλέον, η σχετικά υψηλή φωτεινότητα της οθόνης βοηθάει τόσο τα χρώματα όσο και τη γενικότερη χρήση του κινητού σε εξωτερικούς χώρους, οπότε συνολικά η οθόνη είναι παραπάνω από καλή για τον μέσο χρήστη, όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε κατά τη διάρκεια της χρήσης που κάναμε.

Τι γίνεται με τις φωτογραφίες

Όσον αφορά την κάμερα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι κινείται σε ιδιαίτερα καλά επίπεδα για τα δεδομένα της κατηγορίας του.

Η βασική κάμερα είναι στα 48 megapixel με νυχτερινή λειτουργία Nightscape, η οποία αποτελείται από μια βασική κάμερα 48MP Ultra HD, έναν φακό ασπρόμαυρου πορτραίτου και έναν φακό macro. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά ικανοποιητικό και γενικότερα δεν θα απογοητεύσει τον χρήστη που γνωρίζει τα δεδομένα της κατηγορίας στην οποία ανήκει το συγκεκριμένο smartphone.

Εκεί μάλιστα που τα πηγαίνει αρκετά καλά είναι στις νυχτερινές λήψεις. Η κάμερα του realme 8 5G διαθέτει ενσωματωμένα πολλά δημοφιλή νυχτερινά φίλτρα. Χάρη στην τεχνολογία σύνθεσης πολλαπλών καρέ, αποτυπώνει ταυτόχρονα ένα σύνολο φωτογραφιών με διαφορετικά επίπεδα έκθεσης και, στη συνέχεια, τις συνδυάζει σε μία φωτογραφία.

Όσον αφορά στη selfie κάμερα έρχεται με ανάλυση στα 16MP και προσφέρει έξυπνη λειτουργία beauty, Bokeh Effect κ.λπ. Ειδικότερα, ο νέος αλγόριθμος λειτουργίας beauty έχει αναπτυχθεί για διαφορετικά φύλα, διαφορετικούς τύπους επιδερμίδας και διαφορετικά σχήματα και χαρακτηριστικά προσώπου, επιτρέποντας στον χρήστη να βγάζει γρήγορα σέλφι στις οποίες η επιδερμίδα φαίνεται φυσική και όμορφη. Το αποτέλεσμα είναι σε πολύ καλά επίπεδα.

Πώς πάμε από επιδόσεις;

Η αξιοποίηση του 5G είναι, φυσικά, ένα από τα πιο δυνατά σημεία του realme 8 5G. Οι ταχύτητες διακίνησης δεδομένων είναι εξαιρετικές, όπως και η εμπειρία που έχει ο κάτοχος του εν λόγω κινητού και γενικότερα είναι ένας από τους λόγους για να αποκτήσει κανείς τη συγκεκριμένη συσκευή.

Φυσικά, στις επιδόσεις βοηθά και το chip στον οποίο βασίζεται στο realme 8 5G. Η συσκευή έρχεται με το πιο πρόσφατο chip της MediaTek, τον Dimensity 700 5G, ο οποίος είναι κατασκευασμένος με την τεχνολογία των 7nm και ουσιαστικά είναι ένας από τους βασικούς λόγους προκειμένου να έχουμε ένα προσιτό smartphone που λειτουργεί σε δίκτυα 5ης γενιάς. Γενικότερα, το μηχάνημα δεν είχε κάποιο πρόβλημα και το κυριότερο δεν «κόλλησε» σε παράλληλη χρήση εφαρμογών, ενώ αρκετά καλά τα πήγε και όσον αφορά το κομμάτι των παιχνιδιών.

Για πολλούς χρήστες, πάντως, ένας άλλος σημαντικός λόγος για να επιλέξουν το realme 8 5G θα είναι η μεγάλη μπαταρία, η χωρητικότητα της οποίας φθάνει στα 5000 mAh. Το γεγονός ότι λειτουργεί σε δίκτυα 5G, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας, όπως και η οθόνη των 90Hz, ενδεχομένως να αποτελούσαν πρόβλημα σε κάποια άλλη συσκευή της κατηγορίας. Όμως, με τη μπαταρία που έχει -αλλά και ορισμένες έξυπνες λειτουργίες- το realme 8 5G «αντέχει» ουσιαστικά σε μία ημέρα χρήσης.

Επιπλέον, η συσκευή χρησιμοποιεί το Realme UI 2.0 που είναι βασισμένο στο Android 11, το οποίο προσφέρει μεγάλη ελευθερία προσαρμογής σε πολλά σημεία.

Και από τιμή;

Η συσκευή διατίθεται σε δύο εκδόσεις, η μόνη διαφορά των οποίων είναι η μνήμη και ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος. Η πρώτη έρχεται με 4 GB και αποθηκευτικό χώρο 64 GB και η τιμή είναι στα 249 ευρώ (αλλά στα 229 ευρώ για την περίοδο 18-20 Μαϊου) και η δεύτερη έχει 6 GB μνήμη και 128 GB αποθηκευτικό χώρο και τιμή στα 279 ευρώ. Αν λάβει κανείς υπόψη του και το 5G, τότε καταλαβαίνει κανείς γιατί χαρακτηρίζεται ως ένα προσιτό 5G smartphone.

Με βάση τα παραπάνω, το realme 8 5G είναι μία εξαιρετική πρόταση για όσους θέλουν να αξιοποιήσουν τις υψηλές ταχύτητες διακίνησης δεδομένων των δικτύων 5G με ένα λογικό κόστος. Ο όμορφος σχεδιασμός, η μεγάλη μπαταρία και οι καλές επιδόσεις βοηθούν ώστε να κάνουν την επιλογή σας πιο εύκολη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.