ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Battlefield 2042: Επιστροφή... στο μέλλον με εντάσεις και καταστροφές (video)

battlefield 2042

Καταφθάνει σε κονσόλες και PC αυτό τον Οκτώβριο

Πιστή στην υπόσχεσή της, η EA αποκάλυψε και επίσημα το νέο κεφάλαιο της σειράς Battlefield, το οποίο ακούει στο όνομα Battlefield 2042 και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου (ή στις 15 Οκτωβρίου με τις εκδόσεις που προσφέρουν Early Access) για τα PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC. Το παιχνίδι θα είναι μια αποκλειστικά multiplayer εμπειρία, χωρίς campaign και χωρίς Battle Royale mode.

Όπως προκύπτει και από την ονομασία του, η δράση αυτή τη φορά μεταφέρεται στο κοντινό μέλλον, περίπου 20 χρόνια από τώρα, με το franchise να αφήνει πίσω τους Παγκοσμίους Πολέμους.

Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή, το setting του παιχνιδιού θέλει τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να βρίσκονται ένα βήμα πριν τη σύγκρουση. Ωστόσο, πόλεμοι δι' αντιπροσώπων διεξάγονται εδώ και δεκαετίες, δημιουργώντας έμπειρους βετεράνους που δεν έχουν πλέον χώρα για να παλέψουν. Αυτοί οι Specialists χρησιμοποιούν τώρα τις ικανότητές τους για να διαμορφώσουν το μέλλον — ένα μέλλον για το οποίο αξίζει να αγωνιστεί κανείς.

Το Battlefield 2042 θα έρθει με 7 γιγαντιαίους χάρτες για έως και 128 παίκτες. Συγκεκριμένα, η δράση θα λαμβάνει χώρα από την πόλη της Σεούλ μέχρι τις ερήμους της Αιγύπτου. Κάθε χάρτης υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία που βασίζεται στις ιδιαιτερότητες του φυσικού περιβάλλοντος.

Πέρα από το τα μοναδικά χαρακτηριστικά του κάθε χάρτη όμως, σημαντικό ρόλο στις αναμετρήσεις θα παίζουν και οι προαναφερθέντες Specialists. Συγκεκριμένα, κάθε παίκτης θα μπορεί να διαλέξει το ρόλο του στο πεδίο της μάχης και να σχηματίσει στρατηγικά squads. Το σύστημα βασίζεται στα παραδοσιακά τέσσερα classes του Battlefield, ωστόσο κάθε Specialist έχει από ένα μοναδική Specialty και Trait.

Εκτός από αυτά, όλο το υπόλοιπο loadout είναι πλήρως customizable, δίνοντας στους παίκτες τη δυνατότητα να προσαρμόσουν τα όπλα, τα gadgets και τα οχήματα ενώ μέσω μάχης, για να έρθουν πιο κοντά στην επικράτηση. Μάλιστα, θα μπορείτε να κάνετε summon τον δικό σας ρομποτικό σκύλο για να σας βοηθήσει στη μάχη, να φτάσετε σε δυσπρόσιτα σημεία με γάντζο ή να πέσετε άφοβα από τεράστια ύψη με το δικό σας wingsuit.

Ακολουθεί το trailer που συνόδευσε την ανακοίνωση, ενώ η EA έδωσε ραντεβού για την αποκάλυψη των πρώτων gameplay πλάνων στις 13 Ιουνίου στο Xbox & Bethesda Games Showcase. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το παιχνίδι μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του πατώντας εδώ.

Πηγή: unboxholics.com

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αμερικανική «σφαίρα» στον Ερντογάν: Δίνουν στην Ελλάδα F-35 και χρήμα για νέα όπλα και... φρεγάτες